Noi explicații de la conducerea spaniolă: ”Cred că nu am înțeles bine importanța lui Dinamo”

Alex Couto, directorul general al lui Dinamo, a vorbit deschis despre situația din ”Ștefan cel Mare” și a recunoscut că administrația iberică a făcut erori în relația cu suporterii. El a vorbit și despre Pablo Cortacero și metodele sale deficitare de a conduce un club.

”Cred că nu am înțeles foarte bine importanța pe care o are Dinamo în contextul social din România. La nivel sportiv nu am înțeles. Cred că la nivel de direcție sportivă nu am înțeles că Dinamo este un club deosebit.

Am făcut greșeli. Pablo Cortacero a înțeles și a făcut public acest lucru. A implementat o metodă spaniolă fără a înțelege ce înseamnă cu adevărat echipa asta.

Dinamo are o dimensiune la nivel național mult mai mare decât am crezut! Au venit jucători spanioli, s-au semnat contracte care sunt mai mari decât nivelul lor”, a explicat Alex Couto.

În plus, directoul general al lui Dinamo a vorbit și despre modul ciudat în care patronul Pablo Cortacero înțelege să conducă echipa.

”Pablo Cortacero trebuie să înțeleagă că trebuie să delege oamenii care sunt aici, personalul de aici. E imposibil să gestionezi un club din Spania.

El trebuie să se gândească la faptul că are un personal calificat în conducere și se poate sfătui cu fiecare membru. E dificil să lucrezi când un președinte nu e prezent, când se poate comunica doar prin telefon.

În ultimele săptămânim, Pablo a greșit cu mesajele pe care le-a transmis. (…) Pablo nu trebuia să spună ce are de gând să facă. El e ceea ce face, nu ceea ce spune”, a declarat Couto.

Oficialul ”câinilor” a părut să încerce repararea relației cu Cosmin Contra și a precizat că ”Guriță” va pleca doar dacă el își va dori acest lucru.

”Cosmin Contra e persoana în care trebuie să avem încredere. Trebuie să îl echipăm cu instrumente ca el să fie capabil să conducă echipa. Contra e principalul responsabil pentru prima echipă și cel care trebuie să asigure rezultatele.

Contra trebuie să continue pentru că e omul cu care am început acest proiect. Dacă va exista o circumstanță în care Contra nu va continua, e doar pentru că el nu își va mai dori asta. Dacă pleacă Contra, există posibilitatea să ne uităm la alți antrenori, nu exclusiv din Spania”, a fost mesajul lui Alex Couto într-un interviu pentru Sport.ro