ANAF, în control la sediul FRF! Cine a făcut sesizare împotriva Federației

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, marți, că ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a început un control la Federația Română de Fotbal.

Conform celor anunțate de Florin Cîțu, Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat această acțiune de control la sediul Federației Române de Fotbal pe 17 noiembrie, iar mai multe documente au fost ridicat de la FRF. Ministrul Finanțelor Publice, nu a dorit să ofere mai multe informații în legătură cu natura documentelor analizate de către inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public„, a afirmat Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Această acțiune a ANAF vin după ce în spațiul public au apărut mai multe informații în legătură cu Federația Română de Fotbal, cea care este condusă de Răzvan Burleanu. Totul a pornit de la procesul pe care Tudor Iacov, președintele clubului Progresul București, l-a intentat Federației Române de Fotbal.

„Faptele au fost sesizate de clubul de fotbal Progresul Bucureşti, referitoare la beneficiarul real al acelei declaraţii obligatorii pe care trebuie să o dea orice ONG din ţara asta, şi aici vorbim în cauză despre FRF. În această declaraţie cei de la federaţie trebuia să precizeze cine sunt beneficiarii reali ai tuturor sumelor care intră în posesia lor, şi aici mă refer la banii de la FIFA, UEFA, chiar şi sponsorizări, tot. Am făcut o sesizare la DNA, deoarece cei de acolo au făcut bilanţul fără hotărârea Adunării Generale.

Pe 27 luna aceasta se aşteaptă o decizie privind sentinţa în cazul dezafilierii FRF, o acţiune iniţiată tot de Progresul Bucureşti şi este vorba despre problemele ce ţin de organizarea juridică a federaţiei. Cei de acolo nu şi-au înscris membrii şi nici Adunările Generale, şi aici vorbim de ultimii 20 de ani, nu au fost făcute conform legii.

FRF niciodată nu a fost controlată într-un mod profesionist, au fost doar nişte controale aşa de suprafaţă. FIFA şi UEFA au trimis bani către Federaţia Română de Fotbal pentru ajutorarea cluburilor, aproximativ 4.000.000 de euro, iar la Progresul Bucureşti, echipa mea, nu a ajuns niciun ban, şi asta deoarece eu sunt contestatarul lor, iar la alte cluburi am înţeles că le-ar fi dat câte 5.000 de euro. Aceşti bani au fost împărţiţi de cei de la FRF cum au vrut ei.

Problema cea mai mare este următoarea, dacă află FIFA sau UEFA că din banii respectivi au fost finanţate echipe de drept public, ne va tăia finanţarea în următorii 5 ani de acum înainte. Nici FIFA, şi nici UEFA nu pot susţine sub nicio formă echipele de drept public, deoarece statului lor spune clar că orice federaţie de fotbal nu are voie ca printre membrii ei să aibă cluburi influenţate politic!”, a spus Tudor Iacov, pentru Realitatea Sportivă.

  • Federația Română de Fotbal (FRF) este condusă de Răzvan Burlanu de pe 5 marti 2014. Președintele în vârstă de 36 de ani i-a luat locul lui Mircea Sandu, ceel car a condus acest for timp de 24 d ani, după ce a câștigat alegrile din al doilea tur, avându-o drept contracandidați pe Vasil Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu și Marcel Pușcaș.
  • Pe 18 aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câștigat pentru a doua oară algerile pentru șefia Federației Române de fotbal cu 168 de voturi, în fața lui Ioan Lupescu (78 voturi), Marcel Pușcaș (8 voturi) și Ilie Drăgan (0 voturi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s