Dinamo-Nimes Gard | “Dulăii” revin pe parchet. Două absențe importante la Dinamo

Dinamo își reia parcursul în European Handball League, astăzi, de la ora 19:45, cu o partidă în compania echipei franceze Nimes Gard.

“Dulăii” sunt la al treilea joc în Grupa B, primele două fiind pierdute, cu Sporting Lisabona (25-27) și IFK Kristianstad (22-31). Așadar, reprezentanta României este deja sub presiune, mai ales că apoi urmează pentru ea două meciuri în compania favoritei grupei, Fuchse Berlin.

Echipa antrenată de Constantin Ștefan, a avut probleme de lot din cauza Covid-19 la primele meciuri și nu a scăpat de acest virus nici înaintea disputei cu Nimes. Doi titulari, Sajed Heidarirad și Vali Ghionea, au fost testați pozitiv și sunt în carantină. Alți doi componenți de bază, Ante Kuduz și Alireza Mousavi, abia au ieșit din izolare, astfel că nu sunt în cea mai bună condiție fizică.

Pe deasupra, Dinamo trebuie să compenseze și lipsa de jocuri. Ultima evoluție oficială a fost în urmă cu aproximativ o lună, în Suedia. Partida de săptămâna trecută cu Tatran Presov a fost amânată, din cauza regulilor pentru Covid-19 impuse de Slovacia. Iar în Liga Zimbrilor nu s-a mai jucat din 23 octombrie. Ultima întâlnire în această competiție a fost cu CSM București și a fost câștigată cu 32-24. Pe plan intern, bucureștenii au maximum de puncte.

Vestea bună pentru Dinamo este faptul că va avea din nou antrenor principal la acest joc. Constantin Ștefan a lipsit în primele două jocuri tot din cauza Covid-19.

Adversara noastră, USAN Nimes a ajuns în România încă de duminică, la prânz. S-au cazat la un hotel în centrul Capitalei, iar luni și marți aveau programate două antrenamente în Sala “Dinamo”. Nimes e pe locul 5 în campionatul Franței, după 8 etape, având 4 victorii, un egal și trei înfrângeri. În ultima etapă, sâmbăta trecută, Nimes a învins în deplasare pe Ivry, 33-25. În EHF European League, echipa antrenată de Frank Maurice a câștigat la Presov (28-22), dar a pierdut pe teren propriu cu IFK Kristianstad (24-25).

Lasă un răspuns