AVANCRONICĂ | Dinamo București – Viitorul Constanța

Astăzi, 28 Noiembrie, de la ora 20:45 va avea loc cel mai tare duel al 16-imilor Cupei Romaniei, care se dispută pe Stadionul Dinamo. Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Avram (la centru), ajutat de Daniel Mitruţi şi Bogdan Gheorghe (asistenți).

Dinamo vine după succesul cu Voluntari din Liga 1, unde s-au impus cu 3-0, iar cele 3 goluri au fost marcate de Anton și Borja Valle (x2). În urma acestei victorii a întrerupt o serie neagră de 6 meciuri consecutive fără succes (5 înfrângeri și 1 egal).

Chiar dacă Dinamo a spart gheața, au fost schimbări majore la echipă, cu o zi înaintea meciului cu Viitorul. Pablo Cortacero a fost detronat din poziția de președinte al Consiliului de Administrație, locul spaniolului fiind luat de Constantin Eftimescu. De asemenea, echipa a obținut un avans de 800.000 de lei din drepturile de televizare, astfel că s-a plătit datoria care ar fi atras depunctarea la finalul lunii noiembrie.

Mai rămâne să se rezolve problema cu medicul. Doctorul Liviu Bătineanu și colaboratorii săi au demisionat, astfel că Dinamo risca să piardă la „masa verde” meciul cu Viitorul. S-a întâmplat ca la antrenamentele din această săptămână să nu fie prezent niciun medic, iar Cosmin Contra a anulat ședințele de pregătire. Antrenorul s-a oferit să plătească el trusa medicală, așa că dinamoviștii speră să gasească un medic cu care să colaboreze. Sindicatul mondial al fotbaliștilor (FIFPro) a emis un comunicat în care cere ca FRF să intervină și să rezolve situația, pentru că sănătatea jucătorilor este pusă în pericol.

Fanii au adunat aproximativ 14.500 de euro din vanzarea de bilete virtuale, astfel că jucătorii vor avea parte de prime dacă se vor califica în „optimile” Cupei României. Contra va folosi cel mai bun „unsprezece” pe care îl are la dispoziție.

De partea cealaltă, Viitorul vine în București cu un obiectiv clar: obținerea calificării. Echipa antrenată de Ruben de la Barrera a pierdut în ultimul meci (0-1 cu Academica Clinceni), dar a avut în față un adversar foarte bine organizat. Dinamo este un oponent de alt tip, cu fotbaliști mai valoroși, între care nu există legături de joc atât de bine consolidate.

„Respectăm competiția. Sper să ne arătăm nivelul cu Dinamo. Va fi un meci dificil. Vom face totul pentru a obține victoria în 90 de minute.Trebuie să nu cedăm teren și să avem cât mai multe ocazii de gol. Ei au jucători de calitate. Dacă îi lăsăm să se apropie de poarta noastră, vor marca”, a declarat tehnicianul spaniol în conferința de presă organizată înaintea partidei de Cupa României.

Viitorul nu va conta pe Carlo Casap, care s-a accidentat la ligamentele încrucișate în timpul unuia dintre antrenamentele din această săptămână. El a fost rezervă la ultimul meci. Există soluții în ofensivă, după revenirea lui Gabi Iancu.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Rene – Lopez, Ehmann, Puljic, Sorescu – Achim, Gol, Bani, Camara – Gueye, Magureanu;

Viitorul: Căbuz – Boboc, Ghiță, Dobrosavlevici, De Nooijer – Ciobanu, Gaztanaga, C. Matei – Iancu, Luckassen, Mățan.

  • La prima vedere, oaspeții sunt favoriți, însă, nu au mai câștigat contra „câinilor roșii” în deplasare din 2017.
  • În ediția precedentă a Cupei României, Dinamo a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă în dublă manșă de câștigătoarea Cupei și marea rivala, FCSB (0-3 în Ștefan cel Mare și 1-0 la FCSB acasă).
  • În ediția precedentă a Cupei României, constănțenii au fost eliminați încă din primul tur (16-imi). Au fost învinși cu 1-0 de Sănătatea Cluj.

Lasă un răspuns