Pablo Cortacero îl dă afară pe Cosmin Contra, pentru: ”Lipsă de loialitate și de respect”. Pe cine vrea să numească antrenor la Dinamo

La Dinamo neliniștea persistă și în fiecare zi apare câte un subiect de dispută. Pablo Cortacero a anunţat că îl va demite pe Cosmin Contra la finalul meciului din Cupa României, cu Viitorul. Antrenorul “câinilor” îşi doreşte să plece, dar a transmis că va pleca numai după ce i se va plăti clauza de reziliere.

După ce ieri, în ședința organizată de Consiliului de Administrație al FC Dinamo, Pablo Cortacero și-a pierdut funcția de președinte, spaniolul a anunțat că îl va demite pe Contra.

“Cosmin Contra nu va mai continua la Dinamo. Va pleca după meciul de Cupă, cu siguranță. Îl dau afară nu doar pentru lipsa de loialitate față de Pablo Cortacero și pentru ce a zis, ci și pentru lipsa de respect față de Dinamo.

Atitudinea lui și tot ce a făcut în ultima perioadă au determinat această decizie. Vom rezolva totul curând. Am deja un acord cu viitorul antrenor, dar nu vă pot spune numele lui deocamdată”, a declarat Pablo Cortacero, citat de Pro Sport.

Contra s-a arătat extrem de nemulțumit în ultimile zile, susținând că a ”fost păcălit” de iberici: ”Nu mai există nicio cale de împăcare. În niciun caz. Am fost așa de naiv și am crezut în niște oameni că vor face din Dinamo un club cum a fost înainte.

Nu aș vrea acestor oameni să le dau bani de la mine, să muncesc și să stau într-un mediu toxic pe care ei mi l-au creat”, zicea tehnicianul, cu câteva zile în urmă.

Cum despărțirea de Contra e iminentă, Cortacero îl propune pe spaniolul José Luis Oltra. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani, este liber de contract, după ce s-a despărțit în acest an de Racing Santander și a fost pe lista lui Cortacero atunci când ibericul voia să o preia pe UD Almería, în 2018.

De-a lungul carierei, Oltra le-a mai antrenat pe Levante, CD Tenerife, Almeria, Deportivo La Coruna, Mallorca, Murcia, Recreativo Huelva, Cordoba și Granada.

În ultimul mandat, cel de la Racing Santander, tehnicianul născut la Valencia a avut un bilanț modest. 16 meciuri, trei victorii, trei egaluri și zece eșecuri. De altfel, Santander a retrogradat în a treia ligă în vara acestui an.

Un alt nume speculat pentru banca tehnică al lui Dinamo, este Lucas Alcaraz (54 de ani). Acesta este un tehnician, la rândul său, liber de contract. Spaniolul a pregătit-o ultima oară pe Albacete, de care s-a despărțit pe 13 octombrie, din cauza rezultatelor slabe. A fost destituit după doar cinci etape.

Antrenorul, chiar din Granada, orașul lui Cortacero, are însă multă experiență în primele ligi din Spania. De-a lungul timpului, a pregătit o mulțime de echipe iberice, printre care Granada, Almeria, Real Zaragoza, Cordoba, Levante sau Elche.

Lucas Alcaraz a avut și două experiențe în străinătate. A pregătit-o pe Aris, în Grecia, și a fost selecționer al naționalei Algeriei, în anul 2017. Din CV-ul său, se observă că nu a fost foarte ”statornic”, schimbând foarte des cluburile. Cel mai mult pe banca unei echipe a stat timp de trei ani, la Granada (1995-1998) și Recreativo Huelva (2000-2003).

  • Contra ar trebui să primească 300.000 de euro de la spanioli, dar ibericii nu au bani nici să plătească salariile restante. Contra nu duce lipsă de oferte. Ultima pe care a primit-o este din Arabia Saudită, de la Al Ittihad.

Lasă un răspuns