HANDBAL | Dinamo își continuă parcursul în European Handball League

Dinamo București a spart gheața în Grupa B, în urmă cu o săptămână, după ce a învins Nimes cu scorul de 29-27. Formația pregătită de Constantin Ștefan își continuă parcursul în European Handball League, astăzi, de la ora 19:45, cu o partidă pe terenul echipei Fuchse Berlin, favorita grupei.

Reprezentanta României ocupă locul 5 înaintea jocului din Germania, cu 2 puncte, având și o restanță cu Tatran Presov. De partea cealaltă, gazdele și-au respectat până acum statutul de favorită și s-au impus în cele două jocuri, 30-23 cu Kristianstad și 35-27 cu Tatran Presov. Ambele partide au fost susținute pe teren propriu. Fuchse este lider în grupă, în condițiile în care are și două restanțe cu Nimes și Sporting.

“Dulăii” au patru absențe pentru acest joc, portarul Missaoui, extrema stânghă Asoltanei, pivotul Szasz și centrul Bizău. În schimb, a revenit și Valentin Ghionea, extrema dreaptă reușind să treacă peste perioada cu Covid-19. De asemenea, Ante Kuduz este în lot.

Pentru a emite pretenții în Berlin, Dinamo are mare nevoie de interii Ante Kuduz și Amine Bannour, oamenii care au impresionat în sezonul trecut în Liga Campionilor. În acest sezon, cei doi oameni nu au reușit să se apropie încă de nivelul din edițiile 2018-2020. Este adevărat, Kuduz a avut și multe probleme medicale, s-a infectat inclusiv cu virusul.

Formația germană este favorită înaintea jocului cu Dinamo, având un alt ritm de competiție, dar și o formă sportivă bună, cu patru victorii din tot tâtea jocuri în luna noiembrie. Trei succese au venit în Bundesliga, cu Wetzlar (35-28), Bergischer (31-29) și Coburg (32-25). Gruparea din Ștefan cel Mare are la rândul ei doar victorii în ultima lună, dar numai două, cu Nimes și HC Dobrogea Sud Constanța, în marele derby din Liga Zimbrilor (scor 22-19). Gazdele îi acordă echipei Dinamo o importanță majoră, considerând cele două jocuri (de mâine și returul de săptămâna viitoare) de o importanță majoră.

Lasă un răspuns