Câţi bani le-a oferit Pablo Cortacero celor care au plecat deja de la club: ,,E corect să le plătim pentru ce au muncit”

Pablo Cortacero a ieşit după mult timp în faţa presei şi a vorbit despre situaţia de la Dinamo, care este una foarte gravă, restanţele salariale fiind de peste cinci luni, iar lucrurile nu par a se remedia.

Acţionarul iberic spune că banii vor intra la Dinamo în perioada următoare, iar toate problemele se vor rezolva. Cortacero a ţinut să vorbească şi despre plecarea lui Aleix Garcia de la Dinamo şi suma fabuloasă pe care i-a promis-o, pentru a nu mai merge la FIFA. Cortacero mai susţine că suporterii acţionari ai lui Dinamo nu aveau niciun acord cu jucătorul spaniol, pentru a renunţa la o parte din pretenţiile financiare.

,,Am vorbit cu jucătorii, încercăm să îi liniștim, să mai aștepte câteva zile. Vor intra 5 milioane de euro, după ce perioada aceasta, când s-a lucrat mai puțin, s-a terminat. Le-am cerut să nu plece pentru că vor fi plătiți toți. De acolo, totul se va liniști, pentru că noi vom face tot ce trebuie să facem. Nu vreau să vorbesc foarte mult acum, îmi doresc să intre banii și apoi să discutăm pe larg.

Situația cu Aleix Garcia a fost clară. Nu a existat un acord pentru plata a doar 40 de mii de euro. El a vrut să meargă la FIFA să ceară ca Dinamo să îi plătească în totalitate cei doi ani de contract. A fost mai bine să acceptăm plata celor 3 luni în care a muncit aici, decât să ne denunțe la FIFA și să ajungem să îi plătim salariul pe doi ani. Este mai bine, nu?

Eu am negociat cu el și am încercat să îl conving să rămână! Doar că jucătorul nu se mai simțea bine, nu mai era concentrat și nu poți obliga un fotbalist să rămână pentru că nu va mai da randamentul scontat. Nu este nicio problemă, când se va regla totul vom aduce pe altcineva la fel de bun”, a declarat Pablo Cortacero pentru ProSport.

Pentru a pleca de la Dinamo fără a a mai depune o plângere la FIFA, Garcia va primi o sumă imensă, aproximativ 90.000 de euro, atât cât era salariul său din contract pe trei luni.

„Am negociat cu toți cei care au plecat pentru a ajunge la un acord financiar cât mai bun. La fel a fost și în cazul lui Borja Valle. E corect să le plătim pentru ce au muncit. Decât să ne denunțe la FIFA și să plătim contracte întregi eu zic că este mult mai bine. Nu știu cum cei de la DDB au susținut că au o înțelegere cu Aleix pentru 40 de mii de euro, când eu știu că nu a fost așa. Avea trimisă plângerea la FIFA și a retras-o după ce am stabilit că îi vom plăti cele 3 luni jucate”, a mai explicat spaniolul pentru sursa menţionată.

Spaniolul a ţinut să îl anunţe și pe Cosmin Contra că îşi va primi banii pentru toată perioada în care a antrenat echipa. Fostul selecţioner a cedat din cauza problemelor financiare, dar l-a lăsat pe banca tehnică pe Ionel Gane, care a dus echipa până pe locul 8.

„De când am venit la Dinamo am plătit sute de mii de euro doar pentru a acoperi datorii din procese la FIFA. Nu se poate permite aşa ceva. Nu se mai poate ajunge acolo, pentru că îţi pot bloca transferurile viitoare, îţi pot lua puncte în clasament. Este foarte delicată situaţia.

Din acest motiv am vrut să ne înţelegem şi cu Contra înainte ca el să îşi depună memoriul. Avem un acord şi va primi banii pe lunile pe care le-a muncit. Clubul va face asta cu toată lumea, va achita tot ce s-a lucrat efectiv. De asta am făcut tot posibilul să avem acorduri cu fiecare în parte.

Pentru că fotbaliştii pleacă la alte echipe, procesele durează 8-10 luni, dar ajungi să plăteşti salarii pe mulţi ani. Ar fi ceva barbar, iar singurul care ar rămâne cu probleme ar fi clubul Dinamo!”, a declarat Pablo Cortacero, pentru ProSport.

Un gând despre &8222;Câţi bani le-a oferit Pablo Cortacero celor care au plecat deja de la club: ,,E corect să le plătim pentru ce au muncit”&8221;

  1. Eu nu mai știu ce să cred ,despre aest Cortacero ,care apare la declarații ,dar dispare subit în momentul când se vorbește despre banii care trebuia să-i vireze ptr plata salariilor și alte datorii !Banii vor veni de la LPF și sper că vor fi primiți de partea română din conducerea lui DINAMO,respectiv EFTIMESCU și nu spaniolii ,altfel există riscul ca și acei bani să dispară !

Lasă un răspuns