AVANCRONICĂ | FC Botoșani – Dinamo București

Dinamo va juca împotriva celor de la FC Botoșani în runda a 18-a a Ligii 1, meci programat astăzi, de la 20:00.

Înaintea meciului direct, Dinamo este pe locul 11 în Liga 1, cu 19 puncte acumulate în 17 meciuri, în timp ce FC Botoșani ocupă a opta poziție, cu 21 de puncte.

Jucătorii antrenați de Marius Croitoru au o singură înfrângere în ultimele cinci runde, însă nu reușesc să lege două victorii consecutive de șase luni. În plus, o mare problemă pe care o au moldovenii este faptul că nu au câștigat niciun meci pe teren propriu din ultimele opt încercări! Au acumulat patru înfrângeri și patru rezultate de egalitate. Marius Croitoru va încerca să rupă acest blestem chiar împotriva echipei noastre.

„Avem un moral bun, ne aşteaptă un meci destul de dificil, cu o echipă foarte bună, o echipă care în ultimele jocuri a arătat o formă foarte bună. Asta e Dinamo, o formație foarte bună, dar cu problemele lor foarte mari. Trebuie să fim conştienţi că nu jucăm cu problemele lor, ci jucăm cu nişte jucători de mare clasă, nişte jucători foarte buni pentru nivelul din România. Atunci când intră în teren, nu intră cu problemele, ci intră cu valoarea. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor”, a declarat Marius Croitoru la conferința de presă dinaintea partidei.

Este încă neclară situația golgheterului Keyta, fugit de la echipă înaintea partidei cu FC Argeș.

Dinamo părea că și-a recăpătat încrederea în propriile forțe, la un moment dat. Obținuse patru victorii în șase etape și era la doar două puncte de play-off. A venit partida de acasă cu Chindia Târgoviște și toate calculele au fost date peste cap. Înfrângerea, scor 0-1, a fost una total neașteptată și nu a făcut decât să agite din nou spiritele în „Ștefan cel Mare”.

Înaintea partidei, Ionel Gane a anunțat că se confruntă cu probleme de efectiv: Anton s-a accidentat la adductori, Nemec e suspendat, iar Ricardo Grigore și Janusz Gol sunt nerefăcuți după accidentări. Totuși, față de ultimele jocuri, Dinamo i-a recuperat pe Ante Puljic și Magaye Gueye, care au făcut deplasarea cu echipa la Botoșani.

”Puljic și Magaye Gueye și-au reluat antrenamentele și vor face deplasarea cu echipa la Botoșani. În schimb, Grigore și Janusz Gol vor rămâne acasă, alături de Nemec, într-un program separat de pregătire. Ne așteaptă meciuri din trei în trei zile, așa că nu putem risca nimic”, a declarat Ionel Gane, pentru site-ul oficial al lui Dinamo.

Dinamo a reușit în ultima săptămână și două transferuri, Gevaro Nepomuceno și Steliano Filip, fotbaliști despre care Ionel Gane spune că vor aduce cu siguranță un plus echipei.

„Întâlnim o echipă bună a campionatului nostru. Chiar dacă a pierdut câţiva jucători importanţi faţă de turul acestui sezon, Botoşaniul se luptă pentru un loc de play-off. Ne aşteaptă meciuri din 3 în 3 zile, nu putem risca nimic. Echipa a fost slăbită după plecările din această iarnă, am suferit şi din punct de vedere numeric în primele două etape ale returului. Ne-au venit doi jucători importanţi în această săptămână, doi jucători cu experienţă. Sunt convins că Filip şi Nepomuceno vor aduce un plus echipei!”, a declarat Jerry Gane, înaintea meciului cu FC Botoșani.

ECHIPE PROBABILE

FC Botoșani: Hankici – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Filip, J. Rodriguez, Papa – Ongenda, Al Mawas, Așkovski;

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Răuță, Achim, G. Crețu – Bani, Magaye, Fabbrini.

Partida va fi arbitrată de Istvan Kovacs care îi va avea ca asistenți pe Vasile Marinescu și Valentin Avram, în timp Bogdan Dumitrache a fost desemnat rezervă pentru acest joc. Observator al partidei va fi Ioan Onicaș. Istvan Kovacs îi conduce pe dinamoviști de la centru pentru a doua oară în acest sezon. Acasă cu Hermannstadt, scor 1-1 și din deplasare cu Viitorul pierdut cu 2-1.