Pablo Cortacero îi acuză pe suporterii din DDB: ”Totul e ilegal”. O nouă promisiune făcută de spaniol

Pablo Cortacero a ieşit din „ascunzătoare” după o lungă perioadă şi a oferit detalii despre cee ce se întâmplă la Dinamo. Patronul grupării din Ştefan cel Mare i-a asigurat pe fani că nu există nicio şansă să se ajungă la faliment.

Afaceristul care a preluat pachetul majoritar de acţiuni de la Ionuţ Negoiţă şi-a asumat răspunderea pentru deciziile luate până acum şi pentru faptul că a făcut promisiuni deşarte. Cortacero asigură că problemele financiare se vor rezolva în cel mai scurt timp.

„Eu sunt principalul responsabil pentru că banii nu au ajuns în club deocamdată. Că sunt o mulțime de oameni neplătiți din cauza mea. Sunt responsabil, dar Dinamo nu va intra în faliment. Nu se va ajunge în niciun faliment.

Eu am prezentat hârtiile conform cărora banii au ieșit din bancă la tribunal, am prezentat cine este în spatele meu din punct de vedere economic ca să vadă că nu am venit să băgăm clubul în faliment.

Am promis de multe ori și am greșit. Îmi asum asta. Au fost circumstanțe financiare foarte proaste, au fost întârzieri mari, s-au făcut lucrurile foarte prost, ăsta este adevărul, iar eu sunt primul responsabil.

Important este să intre odată banii, să fie toți plătiți la zi și asta e. Și se va plăti tot. Cei care au plecat, s-au făcut acorduri cu ei pentru ca să nu ne denunțe la FIFA”, a declarat Pablo Cortacero pentru Fanatik.

Cortacero le-a transmis un mesaj categoric suporterilor din DDB. I-a anunţat că nu vor conduce niciodată clubul şi că deciziile luate în ultimele zile sunt ilegale. Suporterii „câinilor” l-au dat afară pe preşedintele Dorin Şerdean şi riscă să ajungă la Tribunal.

„Nu este niciun război. Eu sunt recunoscător pentru că ajută clubul cu bani, dar este altceva să ia ei decizii, să angajeze oameni, pentru că totul este ilegal.

În primul rând Eftimescu nu poate fi președinte. Documentul de la Registrul Comerțului din România este clar. Pe 22 ianuarie 2021 se arată foarte clar cine este președintele clubului și cine este patronul. Cu asta spun totul. Președintele sunt eu. Așa că tot ce semnează Eftimescu din postura de președinte este ilegal. Și va avea consecințe penale. Nu știu dacă el semnează fiind amenințat, dar tot ce a semnat este ilegal.

La tribunal eu am prezentat toată documentația, cine mă reprezintă, cine este în spatele meu din punct de vedere economic și știu tot ce se face la Dinamo și asta va avea consecințe. Eu sunt de acord că ne ajută din punct de vedere financiar, plătesc, dar li se vor înapoia banii pentru că aceste contracte sunt cu titlu de împrumut.

Dar nu pot fi de acord să angajeze oameni, să ia decizii, să amenințe. Pe Dorin l-au amenințat, de aceea nu s-a putut prezenta la birou, nimeni nu se poate prezenta la birourile clubului. Asta nu se poate permite”, a mai spus Cortacero.

  • Parblo Cortacero a investit 500.000 de euro până acum la Dinamo, ultima oară când a adus bani la club s-a întâmplat în urmă cu 5 luni.
  • Dinamo are un singur succes în ultimele patru etape şi ocupă locul 11 în Liga 1. Dacă o învinge astăzi pe FC Botoşani se poate apropia la patru puncte de locurile de play-off.