AVANCRONICĂ | Dinamo București – FCSB

Dinamo – FCSB se joacă azi, de la ora 20:45, în runda cu numărul 21. Partida va fi arbitrată de o brigadă condusă la centru de Sebastian Colțescu, omul cu probleme de rasism la partida de Liga Campionilor PSG – Istanbul Bașakșehir.

„Câinii” sunt pe locul 9 în clasamentul primei ligi, cu 25 de puncte (golaveraj 23-24), iar echipa pregătită de Toni Petrea s-a poziționat pe primul loc, cu 45 de puncte (golaveraj 47-19).

În ciuda problemelor financiare care persistă, Dinamo stă bine din punct de vedere sportiv. Jerry Gane a reușit să formeze un grup determinat și disciplinat, care a început să aducă puncte. „Câinii” sunt la numai trei lungimi de play-off, câștigând în etapa precedentă (1-0 la UTA) tocmai pe terenul unei contracandidate.

Una dintre explicațiile rezultatelor bune din ultima perioadă este reprezentată de schimbarea sistemului de joc din 4-2-3-1 în 4-4-2, cu Nemec și Magaye Gueye hărțuind constant apărările adverse. Nemec este înalt și joacă rol de pivot, în timp ce Gueye este agil. În plus, a fost importantă titularizarea lui Ehmann în centrul apărării.

“Echipa este motivată, îmi pare rău că nu avem suporteri în tribune! Pe jucători îi simt foarte motivați și încrezători după ultimele etape de campionat. Rivalitatea dintre cele două echipe este atât de mare încât poziția din clasament contează mai puțin. Nu există o favorită.

Vă dați seama, cum ar fi să le mulțumim fanilor printr-o victorie? Suporterii noștri așteaptă autocarul, ne transmit toată energia lor, ei trăiesc pentru echipă. Sper din toată inima să reușim un rezultat pozitiv!”, a spus Gane în conferința de presă, premergătoare meciurilor.

Fanii dinamoviști au cumpărat 55.000 de bilete cu câte 1 euro fiecare, iar cei 55.000 de euro strânși vor ajunge la jucători ca prime de joc, în cazul unei victorii.

De partea cealaltă, FCSB a alternat victoriile cu remizele în ultimele meciuri de campionat, dar a fost constantă în ceea ce privește dificultățile avute în confruntările cu Dinamo, indiferent de cât de jos s-au aflat „câinii” în clasament. Disputa din această rundă se anunță cu atât mai dificilă, cu cât „roș-albii” sunt într-un trend ascendent.

Echipa pregătită de Toni Petrea primește destul de multe cartonașe. Jucătorii nu au acel calm pe care ar trebui să îl dea poziția de lider, ceea ce indică faptul că nu sunt puse la puncte toate aspectele. FCSB se bazează pe sclipirile jucătorilor. A plecat Man, dar locul său a fost luat de Octavian Popescu, care pare a fi și mai talentat, dar are nevoie de meciuri pentru a valorifica acest talent.

Este foarte posibil ca Ante Vukusic să își facă debutul pentru FCSB. Este nevoie de vârful croat pentru ca Florin Tănase să fie retras în linia de mijloc și, astfel, să nu aibă tot timpul marcaj direct.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic, Ehmann, S. Filip – Mihaiu, Anton, Gol, Nepomuceno – Nemec, Gueye;

FCSB: Vlad – Ov. Popescu, Miron, Iul. Cristea, Radunovic – Olaru, Perianu, Fl. Tănase – Oct. Popescu, Vukusic, Fl. Coman.

  • Dinamo și FCSB s-au confruntat de 60 de ori din 1998 până în prezent, în toate competițiile. FCSB s-a impus în ultimele trei meciuri directe.
  • Sezonul trecut, Dinamo a luat 4 puncte din 6: 2-1 acasă și 1-1 în deplasare. În turul acestui sezon regulat, FCSB a câștigat cu 3-2 într-o partidă în care a încasat 7 cartonașe galbene, iar „câinii” – 6!