AVANCRONICĂ | Dinamo Bucuresti – Viitorul Constanța

În etapa a 25-a din Liga 1, Dinamo joacă pe teren propriu cu Viitorul, astăzi, de la ora 20:30. Cele două formații sunt departe de obiectivele pe care și le-au propus la startul acestui sezon, luptându-se pentru supraviețuirea în prima ligă. „Câinii” se află pe locul 12 cu 26 de puncte în timp ce constănțenii se află în imediata vecinătate, pe locul 13 cu 25 de puncte, având însă și un meci mai puțin disputat.

În tur, Viitorul s-a impus cu 2-1, dar cele două s-au mai întâlnit în cupă, unde Dinamo a câștigat cu 3-0 pe teren propriu. Viitorul are șase victorii în 12 partide în Ștefan cel Mare, dar nu a mai câștigat aici din 2017.

Dinamo are un singur punct în ultimele patru etape și a ajuns la patru puncte de locul de baraj. Elevii lui Ionel Gane nu au niciun gol marcat în aceste patru runde și vin după o înfrângere și un joc slab cu Astra. Câinii au avut doar un șut pe spațiul porții și au arătat că se descurcă greu fără Adam Nemec în atac. Gueye este lent și nu se bate pentru fiecare minge, Fabbrini se încurcă în driblinguri, iar Nepomuceno are doar sclipiri și nu arată constanță timp de 90 de minute. Pentru acest meci, vor lipsi Puljic și Sorescu, doi oameni extrem de importanți în defensivă. Astfel, Andrei Radu va juca fundaș dreapta, iar Grigore și Ehmann vor juca în defensivă. Dinamo are doar cinci goluri marcate în cele nouă etape din retur.

De partea cealaltă, Viitorul este și ea în criză. Fără victorie de opt etape și cu un singur succes sub comanda lui Mircea Rednic, dobrogenii au fost salvați de ceață cu Poli Iași. Meciul a fost amânat și se va juca din minutul 1. Până în minutul 68, când a fost întrerupt, Viitorul a jucat slab, lipsită de idei și era chiar dominată de ieșeni în repriza a doua. Fostul atacant al celor de la FCSB, Juvel Tsoumou, ar putea fi soluția pentru ieșirea din criză, după ce letonul Sabala a dezamăgit. Viitorul a marcat un singur gol în ultimele trei etape. Nu sunt probleme de lot pentru acest meci. Echipa pregătită de Rednic nu are nici o victorie în retur.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Eșanu – Radu, Grigore, Ehmann, Filip – Răuță, Anton, Achim – Nepomuceno, Gueye, Fabbrini;

Viitorul: Cojocaru – Dussault, Mladen, Dobrosavlevic, Boboc – Artean, Matei, Ciobanu – Ganea, Tsoumou, Mățan.

  • Meciul va fi arbitrat de Adrian Cojocaru.

Lasă un răspuns