AVANCRONICĂ | Dunărea Călărași – Dinamo București

Astăzi de la ora 20:00 pe „Ion Comșa” în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași va primi vizita lui Dinamo. Meciul va fi arbitrat la centru de George Găman din Craiova.

Dunărea Călărași în ultima partidă disputată în Liga a doua, sâmbătă, pe 27 februarie, călărășenii au învins la Reșița cu 1-0, printrun gol marcat de Alami în minutul 87! Echipa s-a întors cu autocarul, o călătorie de 12 ore, iar antrenorul Cristi Pustai vorbea deunăzi despre o stare de oboseală simțită de fotbaliști, deși au trecut 4 zile de la acel joc. Problema ar fi, mai degrabă, pentru confruntarea următoare, cu Ripensia, care se va disputa duminică, 7 martie, de la ora 11, și pentru care jucătorii au la dispoziție doar două zile pentru recuperare și antrenamente (vineri și sâmbătă).

Mai ales că Dunărea are ca obiectiv intrarea în play-off-ul de promovare, deci e mai importantă întâlnirea de duminică.

„Dinamo are prima șansă, dar noi jucăm acasă, așa că avem atuurile noastre. Acest meci este un bonus pentru noi la început de an. Ne aşteaptă, în continuare, şi alte câteva finale în campionat”, a spus Pustai.

Pentru Dinamo, singura șansă de salvare a acestui sezon este Cupa României. În campionat, echipa antrenată de Jerry Gane n-a mai câștigat de 5 meciuri (4 înfrângeri și un egal), iar ultima evoluție a fost catastrofală: 0-5 acasă cu Viitorul! Ar trebui ca Dinamo să joace acest meci cu o determinare ieșită din comun.

Deși s-a vorbit despre o demitere a antrenorului după acest 0-5 cu Viitorul, conducerea clubului din „Ștefan cel Mare” a anunțat că Gane are în continuare susținere.

Vestea bună este că suporterii din DDB au stins mare parte din datoriile clubului, așa că Dinamo și-ar putea lua licența pentru sezonul următor. Îm plus, au fost plătite și mai multe salarii restante!

Geani Crețu și Andreas Mihaiu au fost reprimiți în lot după ce au fost trimiși la echipa a doua din cauza unei farse pe care i-au făcut-o în cantonament lui Nepomuceno.

Vor reveni în echipă Puljic și Sorescu, doi dintre liderii roș-albilor, ei absentând cu Viitorul din cauza suspendărilor. Mijlocașul Janusz Gol s-a accidentat de curând. Absenți în continuare, tot din cauza unor probleme medicale: atacanții Nemec și Blejdea.

ECHIPE PROBABILE

Călărași: Began – Sîrbu, Șandru, Wiktorski, Sălceanu – Tudoran, Cr. Pușcaș, Djuric, Alami – Kanda, Bud;

DINAMO: Eșanu – Sorescu, Puljic, R. Grigore, S. Filip – Bani, Anton, Răuță, Fabbrini – Stere – Gueye.

  • În Cupă, Dinamo a trecut de: Viitorul Constanța, cu 3-0 (în 16-imi), și FCSB, cu 1-0 (în optimi).
  • Dunărea e în interiorul play-off-ului în Liga a doua, pe locul 4, iar în Cupă le-a scos pe: Moștiștea Ulmu (Liga a 3-a), cu 2-1, CSC Sânmartin (Liga a 3-a), cu 1-0, și Turris Tr. Măgurele (Liga a doua, desființată), prin neprezentare.

Lasă un răspuns