AVANCRONICĂ | Politehnica Iași – Dinamo București

Poli Iași și Dinamo se întâlnesc azi, de la ora 21:30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în cadrul etapei cu numărul 28 din Liga 1. La Iași a plouat abundent în ultimele zile. Terenul este plin de apă, va fi foarte greu de jucat pe el.

Poli Iași n-a mai câștigat un meci de pe 20 decembrie 2020, când a luat 3 puncte la Hermannstadt. De atunci, a disputat 12 partide oficiale, 10 înfrângeri și două remize! În ultimul joc de acasă, moldovenii au pierdut, 0-2, cu FC Voluntari.

În ultima confruntare din campionat, echipa din Copou a cedat clar la CFR, cu 4-0. A fost primul meci de la revenirea la club a antrenorului italianul Nicolo Napoli.

Iată ce a spus tehnicianul la conferința de presă dinaintea confruntării cu Dinamo: „E ultima speranță pntru noi. A venit și primarul în vestiar astăzi și i-a încurajat pe băieți. Este un moment greu la Iași, dar important este că echipa are încredere că se poate câștiga. După ce va veni prima victorie, sunt convins că echipa va merge mai bine în continuare. Speranța moare ultima. Sper să facem o treabă bună și să ne salvăm de la retrogradare”.

Andrei Cristea a trecut din nou la munca de jos, după ce a fost schimbat din funcția de antrenor, dar el mai are de ispășit o etapă de suspendare din cauza eliminării din meciul cu Voluntari. A primit 3 etape de suspendare după acel joc, când, din postura de antrenor-jucător, l-a insultat pe arbitrul Radu Petrescu.

Frăsinescu a încasat la Cluj al 7-lea cartonaș galben din acest campionat și nu va juca împotriva echipei noastre.

Dinamo e și ea într-o situație dezastruoasă, după 7 partide în campionat în care n-a obținut nicio victorie – 5 eșecuri și două egaluri. În ultimul joc din Liga 1, „câinii” au pierdut acasă, cu FC Argeș, 1-2, cu un gol decisiv al oaspeților obținut dintr-un penalty injust acordat, conform specialiștilor din media românească.

A fost schimbat din nou antrenorul, în locul lui Jerry Gane fiind instalat Gheorghe Mulțescu.

“Nu mi-e frică de retrogradare, sunt multe meciuri, 12, de jucat. Nu mă preocupă deloc ideea asta. Am tras niște concluzii, cu plusuri și minusuri. Voi schimba ceva, pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, dar aș putea păstra sistemul cu 3 fundași”, a spus „Smurd” la două zile după instalare.

A revenit la antrenamente după o accidentare atacantul Andrei Blejdea. Un alt atacant, Adam Nemec, rămâne în continuare indisponibil.

Conform DDB, clubul mai are nevoie de 245.000 de euro din cei 1.200.000 necesari pentru acoperirea datoriilor și pentru obținerea licenței, ceea ce dă o mare notă de speranță.

ECHIPE PROBABILE

Iași: Brănescu – Onea, De Iriondo, Baxevanos, Bușu – Passaglia, Vanzo – Calcan, Platini, A. Stan – Djuranovic;

DINAMO: Eșanu – Ehmann, Puljic, R. Grigore – Sorescu, V. Achim, Anton, S. Filip – Fabbrini, Moldoveanu, Nepomuceno.

  • Dinamo se află pe poziția a 14-a, cu 27 de puncte din 27 de meciuri, golaveraj 25-36, în timp ce ieșenii sunt ultimii, cu numai 16 puncte din 26 de partide, 24 de goluri marcate și 61 primite.
  • Au fost 19 meciuri directe în ultimii 10 ani, Dinamo câștigând 8, iar Iașiul – 6.
  • În turul actualei ediții de campionat, „câinii” au câștigat cu 4-1, pe 11 decembrie 2020.

Lasă un răspuns