Deian Sorescu: “Trebuie să avem curaj şi încredere!”

Dinamo a pierdut în Gruia cu CFR Cluj, scor 0-1, luni seara, în epilogul etapei a 29-a a Ligii 1. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 80. Păun i-a centrat lui Omrani, iar francezul a trimis în poarta lui Kongshavn.

“Câinii” au avut o primă repriză de coșmar împotriva lui CFR Cluj. Dinamoviștii au rămas în 9 oameni după eliminăriile lui Paul Anton și Florin Bejan. Aceștia au fost eliminați de “centralul” Marcel Bîrsan, în minutele 31 și 37. La finalul partidei, căpitanul ”câinilor”, Deian Sorescu, a explicat că i-a cerut “fluierașului” explicaţii pentru cele două eliminări, însă a rămas cu un gust amar.

Sorescu, a comentat și jocul echipei noastre și s-a declarat mândru de colegii săi: ”Este o înfrângere, normal că ne doare pentru că noi suntem în lupta de jos și avem nevoie de puncte. Dar am avut atitudine și sunt mândru de echipă, de ce am arătat astăzi. Pot să plec cu capul sus chiar dacă am pierdut, dar mă bucur pentru băieți că au arătat atitudine și că suntem o echipă. Este greu să joci cu doi oameni în minus, dar asta e, nu avem ce face, este fotbal și trebuie să mergem mai departe.

Eliminările mi s-au părut foarte ușoare, mi s-au părut penibile, și la prima, la Paul Anton, și la a doua, la care nu s-a ținut deloc cont de primul cartonaș galben. La al doilea roșu, imediat fault, nu a fost al doilea galben la Bejan pentru că prima oară a fost joc periculos. Dar nu avem ce face, nu avem cum să comentăm, trebuie să mergem mai departe.

Trebuie să avem curaj și încredere în noi pentru că purtăm un tricou greu și trebuie să ridicăm așteptările chiar dacă au fost foarte multe probleme. Doar așa putem să demonstrăm, prin atitudine”, a declarat Sorescu la finalul partidei.

  • În urma acestui rezultat, situaţia de la Dinamo e tot mai critică. Elevii lui Gigi Mulţescu au ajuns la al nouălea meci fără victorie şi vor juca în play-out. Echipa noastră ocupă locul 14 în Liga 1, cu 27 de puncte.
  • În ultima rundă, dinamoviștii vor evolua, pe teren propriu, cu Academica Clinceni.

Lasă un răspuns