Handbal | Cel mai bun antrenor din Champions League, aşteptat la Dinamo

Cel mai bun antrenor din acest sezon de Champions League este aşteptat la Dinamo, dar şi la naţionala României. Este vorba despre Xavi Pascual (48 ani), scrie as.com, care va pleca de la Barcelona în vara acestui an.

Tehnicianul mai avea un an contract cu Barcelona, însă negociază preluarea celor două echipe. Dinamo este campioana României la handbal masculin şi se pregăteşte pentru următorul sezon de CL. Argumentul principal în aducerea lui Pascual este transferul lui Cedric Sorhaindo, jucător pe care „dulăii” l-au transferat şi care a fost pregătit de antrenor timp de 11 sezoane. Totodată, în conducerea echipei de handbal a fost cooptat și Marius Pintea, colaboratorul antrenorului catalan și la națională în peiroada 2016-2018. Între cei doi există și o relație foarte bună de prietenie.

Federația Română de Handbal negociază cu antrenorul catalan pentru a reveni pe banca tehnică a tricolorilor. România a ratat calificarea la Euro 2022, iar rezultatele cu Kosovo vor duce probabil la încheierea colaborării cu Rareș Fortuneanu. Deocamdată, tehnicianul de la St. Raphael mai are contract cu FRH până la finalul acestui an.

PRESA SPANIOLĂ CONFIRMĂ TRECEREA LUI XAVI PASCUAL LA DINAMO ȘI LA NAȚIONALA ROMÂNIEI!

“Xavi Pascual, ales de colegii antrenori drept cel mai bun tehniican din Liga Campionilor din acest sezon, nu va fi șomer, (cu excepția cazului în care nu are niciun interes să rămână în elită) atunci când contractul său la Barcelona se încheie în iunie 2021.

Xavi Pascual a ajuns la un acord de a părăsi poziția în care mai are încă un an de contract și în care a fost 12 sezoane: pe lângă faptul că numele său este unul dintre cele mai apreciate pe piață, în România se va paria din nou pe el pentru sezoanele următoare.

Pascual, care deja a fost compatibil cu echipa masculină a României și în perioada în care activa la formația catalană, ar putea reveni pe această poziție și va conduce pe Dinamo București, campioana României”, scrie publicația spaniolă AS.

  • Xavi Pascual a ajuns de 12 ani pe banca tehnică a echipei FC Barcelona. El a preluat frâiele după demiterea lui Manolo Cadenas în februarie 2009. Până în prezent a câștigat peste 50 de trofee cu Barca, inclusiv două titluri în Liga Campionilor, 2011 și 2015.

Lasă un răspuns