AVANCRONICĂ | Dinamo Bucuresti – Chindia Targoviste

Dinamo va înfrunta, în ultima etapă, Chindia Târgoviște, în încercarea de a accede la barajul pentru Conference League. Partida se va desfășura pe stadionul Dinamo, de la ora 18:30.

Dinamo are o revenire extraordinară. Amenințată serios cu retrogradarea directă în urmă cu șase etape, echipa antrenată de Dușan Uhrin jr. este la o victorie distanță de barajul pentru participarea în Conference League. Toate laudele merg spre tehnicianul ceh, care a schimbat sistemul în 3-5-2 și i-a acordat lui Sorescu mai multă libertate ofensivă. „Sistemul ăsta i-a adus consistență și un echilibru extraordinar între atac și apărare”, a observat Ilie Dumitrescu.

Nivelul de optimism este foarte ridicat în rândul fotbaliștilor dinamoviști. „Ne bucurăm că ne-am trezit la timp. Eu am mai spus-o, ştiam ce lot avem, ce caractere avem, nimic nu e întâmplător. Ne bucurăm că suntem pe un drum bun, mai avem o finală şi sper eu să încheiem cu o victorie.  Dinamo, cu lotul acesta, cred că este de cupele europene, chiar dacă acum câteva etape ne gândeam la retrogradare. Sincer, cred că merităm mult mai mult”, a spus Steliano Filip.

De partea cealaltă, Chindia Târgoviște este deja campioana Play-out-ului. Elevii lui Emil Săndoi nu mai pot fi ajunși din urmă, se află la 4 puncte de FC Argeș și ar fi normal să își conserve energia, în perspectiva barajului pentru participarea în Conference League. De fapt, dâmbovițenii s-au relaxat încă din runda precedentă, când au fost învinși fără mari probleme de Viitorul Constanța, cu 2-0.

Rămâne de văzut ce tragere de inimă vor avea jucătorii Chindiei, în contextul în care foarte mulți dintre ei vor pleca la finalul sezonului. Potrivit Digisport, fundașul central Andrei Pițian a semnat deja cu FC Argeș, fundașul lateral Daniel Celea termină contractul și are oferte de la alte cluburi, iar mijlocașii defensivi Paul Iacob și Marco Dulca, plus fundașul lateral Tiberiu Căpușă se întorc la Viitorul, după expirarea împrumutului. Nu sunt absenți pentru meciul cu Dinamo.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Eșanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Achim, Anton, Gol, Filip – Mihaiu, Nemec;

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Celea, C. Dinu – Rață, Iacob, Dulca – Neguț, D. Popa, Dumitrașcu.

Partida va fi arbitrată de Adrian Cojocaru, ajutat de Valentin Avram și Daniel Mitruţi.

  • Dinamo este pe primul loc în clasamentul formei, cu victorii pe linie în ultimele 5 runde, golaveraj 10-3. în timp ce, Chindia Târgoviște este pe locul 6 în clasamentul formei, cu 6 puncte acumulate în ultimele 5 runde, golaveraj 2-3.

Lasă un răspuns