VIDEO | Patrick Petre, erou la Brăila: ”Suntem în finală!”

Patrick Petre (24 de ani), fiul lui Florentin Petre, a fost până nu demult marea speranță a lui Dinamo. A crescut la juniorii „câinilor” și, la fel ca în cazul lui Ianis Hagi, a purtat pe umeri povara de a fi copilul unui fost jucător important. Moștenirea numelui pe care-l poartă nu i-a adus însă doar privilegii. Aflat mai mereu în atenția presei, Patrick Petre a fost protagonist în câteva escapade care l-au îndepărtat treptat de Dinamo și care i-au deraiat o carieră ce se anunța promițătoare. Acum, mijlocașul evoluează în Liga 3, la Dacia Unirea Brăila, chiar echipa antrenată de tatăl său și este aproape de promovarea în Liga 2.

Dacia a trecut de primul adversar de la baraj, Bucovina Rădăuți. Echipa lui Florentin Petre a pierdut cu 2-0 primul meci, dar a învins cu 4-0 în retur și Patrick Petre a marcat ultimul gol al partidei.

Chiar dacă scorul final a fost 4-0 echipa din Brăila a avut emoții până spre final în privința calificării, pentru că primul gol a fost marcat abia în minutul 59, iar golul de 2-0 a fost înscris cu un sfert de oră înaintea finalului. În ultimele 10 minute echipa pregătită de Florentin Petre a forțat calificarea fără prelungiri și a mai marcat de două ori.

Prima ocazie de gol a meciului a fost în minutul 4. Patrick Petre a scăpat pe contraatac și i-a pasat în dreapta lui Robu. Acesta a intrat în careu și a fost blocat de portarul Butnariu, dar a reușit să trimită la 6 metri pentru Petre, însă șutul acestuia a fost respins de pe linia porții de Antonesei. Mingea a ajuns la Batchabi, la 12 metri, dar acesta a șutat într-un adversar și mingea a ieșit în corner. În minutul 10 Stănescu a scăpat spre poarta oaspeților și i-a pasat lui Petre, care a șutat slab de la 16 metri, dar Butnariu a reținut. În minutul 26 Petre a pătruns în careul oaspeților, a intrat în unghi și a șutat de la 8 metri, pe colțul scurt, iar Butnariu a respins în corner. În minutul 31 era să se producă surpriza. Moroianu și Andrei nu s-au înțeles și Robert Ciobanu a reușit să ciupească mingea și să trimită spre poartă. Ciobanu a urmărit, dar de la un metri, lateral, a șutat în plasa laterală și Brăila a scăpat fără gol primit. Trei minute mai târziu, același jucător al oaspeților a șutat de la marginea careului, dar portarul Andrei a reținut. În minutul 37 Petre i-a pasat în colțul careului lui Stănescu, care a intrat în careu și a șutat spre poartă, dar mingea a fost deviată și a trecut puțin pe lângă poartă.

La pauză s-a intrat la scorul de 0-0 și soarta calificării urma să se decidă după pauză. În minutul 48 Bucovina Rădăuți a avut o lovitură liberă de la circa 27 de metri. Antonesei a executat direct pe poartă, dar Andrei a reținut mingea care se îndrepta spre vinclu. Un minut mai tâziu Străjeriu a șutat de la 8 metri, dar portarul Andrei a respins în lateral. Stoian a ajuns primul dar nu a reușit să trimită spre poartă. În minutul 51 Patrick Petre a bătut o lovitură liberă de la 22 de metri, dar a trimis mult peste poartă. Peste alte două minute Petre a șutat de la circa 2 de metri, poziție centrală, dar Butnariu a reținut. În minutul 59 în urma unei aruncări de la margine, din partea stângă, mingea a ajuns la Raphael Stănescu care a șutat de la 20 de metri, pe colțul lung, 1-0. În minutul 65 Petre a pătruns în careu pe partea stângă, dar a fost blocat la 6 metri de Vișinar care a trimis în corner. Lovitura de colț a fost executată de Petre, pe scurt, mingea a ajuns la Stînescu care din colțul careu lui mic a șutat la colțul lung, mingea a lovit bara și a revenit în brațele portarului Butnariu. În minutul 73 Ioniță i-a pasat în dreapta lui Cocîrlă, acesta a intrat în careu și a șutat de la 8 metri, dar mingea a lovit bara și a ieșit în aut. În minutul 75 Patrick Petre a executat o lovitură de la colț, de pe partea dreaptă, a centrat în careu la linia de 6 metri, iar Vali Robu s-a înălțat și a trimis cu capul  din 4 metri, făcând inutil plonjonul în disperare de cauză al lui Butnariu, 2-0. Brăila a egalat astfel rezultatul din partida tur. În minutul 78 Florescu a șutat puternic de la 40 de metri, Andrei a respins în față, iar Moroianu a degajat în aut, îndepărtând pericolul. În minutul 82 Eduard Ciobanu îl faultează în lateral dreapta pe Robu și primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Petre a executat lovitura liberă și a trimis în careu, iar după o învălmășeală mingea a ajuns la Moroianu care a trimis spre poartă, dar Butnariu a reușit să scoată în lateral. La doar câteva secunde mingea a ajuns la Stănescu care a șutat de la marginea careului, lateral stânga, pe colțul lung, dar Butnariu a reușit din nou să respingă în corner. Petre a executat lovitura de la colț, mingea a ajuns la Apostolache, care din 8 metri a șutat peste transversală. În minutul 84 Stănescu a trimis o pasă în stânga pentru Apostolache, acesta a intrat în careu și a șutat la colțul lung, 3-0 și la acest scor Dacia Unirea era calificată. În minutul 87 Patrick Petre a primit o pasă în adâncime, a pătruns în careu, l-a driblat pe Butnariu și a trimis în poarta goală, 4-0! În minutul 89 Ioan Străjeriu a primit și el al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Echipa din Rădăuți a terminat meciul cu doi jucători mai puțin pe teren, dar și cu 4 goluri primite.

Reușita fostului jucător al lui Dinamo, a declanșat ”fiesta” în rândul colegilor și suporterilor. Inclusiv comentatorul meciului de pe pagina Daciei Unirea a reacționat.

”4-0! Suntem în finală, suntem în finală! Patrick Petre, mi-au dat lacrimile! Patrick Petre, băiatul lui Florentin Petre, golgheterul nostru! Patrick Petre! Bravo Patrick!”, a exclamat comentatorul.

  • În etapa a II-a a barajului de promovare în Liga a 2-a, Dacia Unirea Brăila va juca în dublă manșă cu Oțelul Galați, primul meci pe 22 mai, la Galați, iar returul pe 29 mai, la Însurăței.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s