Deian Sorescu, gata să plece de la Dinamo! Anunțul fotbalistului: “Cei din conducere mi-au dat o hârtie …”

Deian Sorescu a fost poate cel mai bun jucător al lui Dinamo în acest final de sezon din Liga 1, pe care Dusan Uhrin a reușit să îl revitalizeze în timp record. Mijlocașul dreapta a vorbit despre tot ceea a trăit la Dinamo în acest sezon și a declarat că își dorește să continuie la Dinamo, în ciuda tuturor problemelor financiare.

“Noi ne-am simțit bine și cu Jerry Gane și cu domnul Mulțescu, dar nu mai găseam ieșirea. Venirea lui Dusan ne-a trezit, dar nu avem absolut nimic să le reproșăm. Din păcate nu au avut rezultate.

Cu toate acestea, am scos echipa dintr-o situație grea. Au fost multe meciuri și multă presiune, însă asta ne-a ajutat să ne unim și să ne dăm seama de adevărata noastră valoare. A fost greu până am câștigat primul meci. Știam că dacă oprim seria aia de înfrângeri, vom reuși să adunăm rezultate bune în continuare. A fost un declic.

Ținând cont de situația foarte dificilă de la club, chiar e o performanță și de unde eram în urmă cu 7-8 etape. Dinamo a supraviețuit deși mulți nu mai credeau în noi. Este însă urât ca Dinamo să ajungă aici. Pentru noi a fost un an foarte, foarte greu din toate punctele de vedere. Mă bucur doar că am dus lupta până la capăt”, a declarat Deian Sorescu pentru fanatik.ro.

Deian Sorescu i-a atacat dur pe spanioli, dar și pe cei care și-au dorit ca Dinamo să retrogradeze la finalul acestui sezon.

“La început am vorbit cu Rufo Collado, directorul sportiv. Erau zilnic la Săftica când era domnul Cosmin Contra. Erau mai mulți spanioli, nu știu care era rolul lor pe acolo și nu am înțeles niciodată. Nu pot să îmi imaginez ce fel de oameni sunt, când îți bați joc de oameni și de un astfel de club. Ei și-au bătut joc de noi, de familia noastră, de absolut tot! Noi credeam la început că vin banii. Transferurile care s-au făcut, ne-au dat o garanție că se vor face lucruri bune.

Eu sincer nu prea am crezut în Pablo Cortacero. E normal să nu te încrezi într-un străin, nu neapărat că erau din altă țară, dar în general cei pe care nu îi cunoști. Pe Cosmin Contra îl știam foarte bine și am discutat din prima zi cu el club și asta m-a făcut să îmi prelungesc contractul. A fost și el foarte dezamăgit și e păcat că s-a ajuns aici. Aveam un lot bun, condiții bune și ne puteam bate poate mai sus.

Era destul de frustrant pentru că erau jucători care au rămas la echipă și nu s-a discutat cu ei, dimpotrivă, s-au adus jucători mai valoroși sau poate nu, asta ei decid, dar au venit cu salarii foarte mari. Nu pot să zic că sunt supărăt că spaniolii nu au continuat la echipă. Viața de fotbalist e scurtă și la vârsta lor probabil nu ar mai fi câștigat niciodată banii ăștia, sau poate nu i-au luat niciodată! E normal să-și ceară drepturi. Ei nu sunt de vină cu nimic. Cu Juan Camara, am mai vorbit l-am felicitat pentru Cupă, dar ținem legătura în continuare. Nu vorbim de Dinamo”, a mai spus Sorescu.

Mai mult, bănățeanul spune că a primit din partea clubului o hârtie prin care orice echipă îl poate achiziționa în schimbul a un milion de euro.

“Cei din conducere mi-au dat o hârtie prin care pot pleca pentru un milion de euro. Nu pot să zic că m-am simțit apreciat, pentru că acea hârtie nu a venit dintr-o bucurie sau un motiv de apreciere. A venit dintr-o discuție mai aprinsă și dintr-o dezamăgire din partea celor care lucrează la birou. Am discutat ceva și s-a întâmplat altceva. Așa a apărut această hârtie. Nu pot să zic că e o bucurie sau o apreciere.

Nu știu ce a primit clubul, la mine nu a ajuns nicio ofertă. Nu a discutat nimeni și nu m-a sunat niciun agent sau om de fotbal. Mai am contract și primul pas e să se întâlnească cluburile între ele și apoi ajunge discuția și la mine. Nu știu nimic legat de viitorul meu”, a declarat Deian Sorescu pentru sursa mai sus citată.

  • 8 goluri și 10 pase decisive a reușit Deian Sorescu în acest sezon.
  • Sorescu a ajuns gratis în Ştefan cel Mare, în iulie 2018, de la ASU Poli Timişoara.
  • 30 iunie 2023 e data la care își termină contractul cu Dinamo mijlocașul dreapta.
  • 3 ani a jucat Deian Sorescu la Dinamo și  a evoluat în 104 meciuri.
  • Cotat la 1 milion de euro pe site-urile de specialitate, Sorescu are cifre excelente în sezonul recent încheiat. Acesta a marcat 9 goluri şi a oferit 10 pase decisive, în toate competiţiile pentru Dinamo, în 42 de meciuri.
  • 2 meciuri are actualul căpitan al lui Dinamo la echipa națională U21.

Lasă un răspuns