”Raul, tu vrei să te duci la Dinamo București? Să salvezi un club cu o istorie atât de mare”. Albentosa, dezvaluiri despre perioada petrecuta la Dinamo: “Spaniolii habar n-au cine e Cortacero”

Se anunță o vară agitată la Dinamo. Echipa noastră va intra din nou în această vară într-un proces de reconstrucție, iar jucătorii importanți se pare că sunt cu gândul la plecarea de la Dinamo. După ce Florin Bejan a anunțat că a devenit fotbalist liber de contract, căpitanul Deian Sorescu a dezvăluit și el că poate părăsi oricând clubul pentru suma de un milion de euro.

La început acestei săptămâni, un alt fotbalist esențial din lotul antrenat de Dusan Uhrin și-a anunțat plecarea. Spaniolul Raul Albentosa nu va mai continua la Dinamo și din sezonul următor, asta deși fotbalistul de 32 de ani jucase foarte bine și intrase în grațiile fanilor în cele două luni petrecute în Ștefan cel Mare.

Fundașul a recunoscut într-un interviu pentru fanatik.ro, că are o ofertă din Liga 1 și a explicat de ce nu a mai putut rămâne la Dinamo.

“Eu am venit pe un salariu pe care nici la 20 de ani nu l-aș fi acceptat. Dar am făcut asta pentru că era vorba despre Dinamo București, fiindcă aș fi putut merg în altă parte pe bani mai mulți.

Problema e că nu am încasat niciun ban. Am stat 2 luni jucând și concentrându-mă doar la fotbal, dar nu mi-au plătit niciun salariu. Doar acele bonusuri care au fost plătite de niște persoane anonime după victorii. Dar remunerația lunară nu. Nici eu și nici alți fotbaliști.

Clar, eu vreau să rămân, dar cum îmi întrețin familia? Salariul meu este foarte mic, unul de Divizia B din România, pentru că eu știam că sunt foarte multe probleme cauzate de patronul spaniol. Dar dacă nu am încasat niciun euro, cum să rămân la o echipă? Dacă nu avem niciun proiect?

Uite, eu când am venit și am acceptat să semnez, am cerut o mașină, să am posibilitatea să mă mișc. Dar nu am avut posibilitatea de a o primi! Eu mergeam cu portarul norvegian, câteodată el îmi lăsa mașina, dar sunt mici detalii care fac diferența. Ok, eu încasez puțin, dar măcar dă-mi o mașină să mă mișc. Eu m-am gândit la lucrul ăsta.

La hotel, ai doar micul-dejun, eu trebuia să-mi plătesc prânzul, cina. Este adevărat că mai mâncam și la Săftica și cei de acolo ne ajutau foarte mult, sunt oameni extraordinari, ne ajutau cu tot ce aveam nevoie.

Chiar dacă nu mai erau plătiți de foarte mult timp nici ei. Au și ei familii și trebuie și ei să trăiască. A fost foarte dificil. Ceea ce este important este că am îndeplinit obiectivul, am salvat echipa”, a fost reacția lui Raul Albentosa.

Albentosa a dezvaluit că în Spania nu se scrie despre așa-zisul patron al lui Dinamo, Pablo Cortacero, deoarece nimeni nu-l cunoaște pe cel care a lăsat echipa de izbeliște.

“Nu știu cine este cu adevărat Pablo Cortacero. Colegii nu m-au întrebat nimic. Dar uite, dacă eu i-aș fi întrebat pe spaniolii care au venit aici înainte de mine, Borja Valle mi-a fost coleg de exemplu.

Dacă l-aș fi întrebat cum e la Dinamo mi-ar fi spus: ”Foarte rău”. Pentru că nu a fost plătit două, trei luni, chiar dacă ulterior i s-au virat banii. Nu a avut mereu lucruri care sunt necesare la o echipă de fotbal. Sau vestiarul care este pe jumătate rupt, pare că o să cadă peste tine câteodată. Mi-ar fi vorbit de rău.

Așa că eu mi-am spus: ”Raul, tu vrei să te duci la Dinamo București? Să înfrunți această experiență și să încerci să salvezi un club cu o istorie atât de mare să nu cadă în B? Atunci mergi înainte și nu întreba pe nimeni”. Iar colegii mei au văzut că eu am venit cu chef să joc, să câștig, să lupt. Nu am vorbit niciodată despre acest om, Cortacero.

Spaniolii habar n-au cine e Cortacero și că e patronul lui Dinamo. Aici oamenii nu știu despre asta. În presa din Spania nu se scrie despre asta. S-a scris puțin când jucătorii spanioli s-au întors acasă neplătiți. Dar nu s-a scris că-l cheamă Cortacero, Pepe sau Juan. Și nici că Dinamo se judecă cu el”, a mai dezvăluit Albentosa.

  • Raul Albentosa a venit la Dinamo la începutul lunii trecute, după o pauză de activitate de 15 luni. Ibericul, cotat în 2016 la 3,5 milioane de euro, a evoluat în cariera sa pentru Caravaca CF, Murcia Imperial, San Roque Lepe, Recreativo Huelva, Cadiz, Eibar, Derby County, Malaga, Deportivo La Coruna, Gimnastic și CSKA Sofia.
  • 300 de mii de euro este cota de piata a lui Albentosa, potrivit transfermarkt.com.

Lasă un răspuns