Ionuț Negoiță spune câți bani mai are de primit de la Dinamo: „Nu am luat nimic din datorii!”. Ce spune despre cedarea clubului către Pablo Cortacero

Dinamo s-a salvat de la baraj în ultimele etape, după ce la echipa a fost adus Duşan Uhrin. Antrenorul le-a dat încredere celor din DDB, iar aceştia i-au promis un buget pentru a întări echipa. Zilele trecute, Cortacero a fost văzut la Bucureşti, iar acum echipa a mai primit o veste proastă din partea lui Ionuţ Negoiţă. Fostul acţionar al echipei le-ar fi transmis dinamoviştilor să elibereze birourile de la RIN şi minihotelul de la Săftica, potrivit ProSport.

Negoiţă ar fi recurs la acest gest după ce reprezentanţii lui Dinamo nu ar fi plătit chiria şi utlităţile. Fostul patron vrea în fiecare lună pentru acest domenii 6 000 de lei.

Fostul acționar majoritar al lui Dinamo, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Live, despre contractul de sponsorizare pe care încă îl are cu Dinamo, dar și despre datoria pe care o are de încasat.

“Nu știu ce să zic. Am rămas oarecum din inerție. Vom vedea, nu m-am gândit. Nu confirm, nici nu infirm. Nu m-am gândit, vom vedea. E puțin probabil (n.r. să mai vină cu sponsorizări), nu știu ce să vă zic, dar în niciun caz nu voi reveni în fotbal. Treaba asta cu contract de sponsorizare pe ce a fost… vom vedea.

Este vorba despre o clădire părăsită pe care am repus-o eu în funcțiune. Dinamo are în proprietate toate condițiile pe care le avea de când știu eu. Eu am investit multe sute de mii de euro acolo și nu mi s-a plătit nici măcar o chirie modică.

Birourile de la RIN și magazinul unde niciodată nu s-a plătit absolut nimic, chiar dacă era o chirie modică… am zis să îi las să se așeze, să își ia licența, să se termine licența. Acolo vreau să reamenajez și le-am spus, nu de ieri, de azi, să își găsească în altă parte. Acolo nu s-au plătit nici utilitățile, absolut nimic. Erau în discuții și cu ministerul să le dea ceva birouri acolo, cred că se va găsi o soluție. Am ajuns la un acord ca în două luni să își găsească în altă parte”, a spus Ionuț Negoiță pentru sursa mai sus citată.

În plus, omul de afaceri a infirmat zvonul că el ar fi la conducerea clubului, precizând că acțiunile sunt împărțite între suporterii DDB și Cortacero. Negoițăta a criticat modul în care spaniolii au gestionat situația de la Dinamo.

“E o pistă falsă, nu e nicio clauză, clubul a fost preluat cât a fost preluat de către suporteri, și restul de către Cortacero. Din păcate, e neserios. Asta e problema. A început bine și a continuat prost.

Când a venit cu echipa mare, cu Contra, cu Melero, am crezut că el e cunoscut pe acolo, că e un om credibil, cu toate cele, plus de pe aici cu Țălnar, cu Șerdean. A venit înconjurat de niște oameni de fotbal care păreau că sunt ce trebuie, că fac echipă bună, că e cunoscut omul, cu Melero că o să îl ajute. La momentul respectiv, lucrurile arătau foarte bine. După care, nu știu ce s-a întâmplat. Omul a virat banii înainte sa fie acționar, am mers pe încredere. A dat mai mult de jumătate de milion. Suporterii, pe partea cealaltă, nu voiau să preia, să își asume toată povestea, ca urmare, din păcate, așa a fost să fie. Nu s-a întâmplat ceea ce doream.

Dacă eram fricos, nu aveam ce căuta la Dinamo. Am stat opt ani acolo, am ținut clubul ăsta. Eu am avut răbdare până acum și le-am spus Băi, oameni buni, nu vă cer nici datoriile, nu vă cer să plecați. Dacă nu aveam alte planuri cu birourile și cât de cât măcar să acopere acolo ceva… am considerat că fac și eu ce pot în continuare pentru Dinamo, dar acolo la Săftica cred că găsim o soluție până la urmă. Măcar să se acopere minime cheltuieli. În schimb, aici la birouri, având alte planuri… Eu cred că ar putea găsi în baza lui Dinamo, sunt mult birouri acolo care pot fi folosite și pentru fotbal”, a mai declarat fostul acționar din „Ștefan cel Mare”.

Lasă un răspuns