CONCLUZIE | Ionuț Lupescu știe care este cu adevărat problema selecționerilor de la prima reprezentativă: „Dacă nu previi, atunci ai o problemă!”

Ionuț Lupescu (52 de ani), fost jucător emblematic la Dinamo, dar și fost jucător al echipei naționale de fotbal a României și fost conducător în cadrul FRF, a explicat care este cu adevărat problema selecționerilor de la prime reprezentativă.

După Christoph Daum și Cosmin Contra, a venit și rândul lui Mirel Rădoi să fie criticat din postura de selecționer al echipei naționale.

După amicalul cu Georgia pierdut cu scorul de 1-2, s-a discutat intens despre posibila plecare a lui Mirel Rădoi de la echipa națională, fie după această campanie de calificare la Campionatul Mondial.

Ionuț Lupescu a explicat că este o diferență uriașă între antrenori și selecționeri și este de părere că România chiar are antrenori buni, însă nu poate spune același lucru și despre selecționeri.

„Lumea nu înțelege ca să fii selecționer e diferit față de echipa de club. Multă lume l-a blamat pe Pițurcă la echipă națională, dar nu înțelegea ce înseamnă să fii selecționer. Este cu totul altă muncă decât cea de antrenor.

Nea Mircea acum la bătrânețe îmi dă dreptate după ce-a fost selecționer la turci. Nu i-a ieșit și simțea că nu-i place ceea ce face. Pe Răzvan când l-am adus nu-i plăcea. Sunt oameni care vor să fie activi zilnic. Să fie zilnic pe teren.

Ca selecționer nu antrenezi. Antrenezi o zi sau două. Problema e că mereu trebuie să ai planul A, planul B și planul C, pentru data respectivă. Pentru că la fiecare dată îți trebuie un plan, o echipă.

Duminică când ai convocarea se accidentează unul, doi. În timpul antrenamentului a doua zi se mai accidentează încă unul. Astea sunt lucruri pe care, tu ca selecționer, trebuie să le ai în avans. Dacă nu previi, atunci ai o problemă. Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni! Dar ca selecționeri e greu…”, a spus Ionuț Lupescu, pentru un trust de presă.

Lasă un răspuns