Xavier Pascual, prezentat oficial la Dinamo: „Primul lucru, trebuie să vedem unde suntem”

Xavier Pascual a ajuns miercuri în România, la 3 zile distanță după ce a câștigat Liga Campionilor și a fost prezentat oficial în postura de antrenor principal al echipei de handbal, Dinamo București.

Antrenorul catalan a oferit primele declarații în calitate de antrenor al lui Dinamo și a dezvăluit cum a acceptat oferta venită din partea clubului nostru. Pe lângă Xavi Pascual, la Dinamo va veni și Alex Pascual, fiul antrenorului.

„Îmi cer scuze că nu pot vorbi acum în limba română. Dar cred că în aproximativ 5 luni voi reuși.

Weekend-ul trecut a fost uimitor pentru mine, cu multe emoții. Când Marius, prietenul meu (n.r. cu referire la Marius Pintea) și Ionuț Popa, președintele, m-au întrebat despre posibilitatea de a veni în România a fost ca o nouă provocare. Este complet ceva diferit pentru mine, care îmi schimbă și viața. Am vorbit cu soția și am hotărât împreună să facem acest pas. Este foarte important pentru mine faptul că am văzut aici că oamenii își doresc lucruri esențiale.

Vă promit multă muncă. Muncă, muncă și iar muncă. Nu vă pot promite că vom câștiga Liga Campionilor. Singurul lucru pe care vi-l promit este că voi petrece multe ore alături de echipă împreună cu stafful meu, pentru a ne atinge obiectivele”, a spus Pascual.

După ce a oferit primele declarații, tehnicianul iberic l-a „premiat” pe președintele Ionuț Popa cu o pereche de adidași cu sigla CS Dinamo. Echipa va începe pregătirile la începutul lunii iulie. Xavier Pascual așteaptă să vadă în ce competiții va juca Dinamo.

„Primul lucru, trebuie să vedem unde suntem. Deocamdată, echipa nu are un loc asigurat în Liga Campionilor. Nu stă în mâinile clubului această posibilitate, ci în mâinile EHF”, a mai spus Xavier Pascual.

  • În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulți dintre marii jucători ai lumii, ​​Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câștigat șapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.
  • În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiției.
  • Între 2016 și 2018, Xavi Pascual a fost selecționer al naționalei României. El a renunțat la reprezentativa tricoloră în iunie 2018, atunci când și-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s