COMUNICAT DE PRESĂ | Dinamo anunță de ce a intrat în insolvență

Dinamo a intrat oficial în insolvenţă pentru a doua oara în istoria sa, după ce Dinamo 1948 SA a depus cererea pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, iar judecătorii au admis cererea de intrare în insolvență a societății.

Clubul de fotbal, Dinamo a emis un comunicat de presă, joi, în care a anunțat motivele pentru care clubul din Ștean cel Mare a depus cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă.

“Tribunalul Bucureşti, prin Secţia a VII-a Civilă, a dispus în data de 26 iunie 2021 admiterea cererii clubului Dinamo Bucureşti de deschidere a procedurii generale privind insolvenţa.

După episodul din 2014, istoria acestui club reprezentativ al României consemnează un nou moment dificil şi tensionat. În ultimul an, cu mai multă sau mai puţină înţelegere, opinia publică a putut regăsi, în cuvintele şi cifrele comunicate, dorinţa şi eforturile intense depuse pentru evitarea unui astfel de moment.

Multiple şi susţinute, demersurile de identificare de noi parteneri, sponsori, bănci, discuţiile interminabile şi neserioase din partea acţionarului majoritar cu privire la un plan de susţinere financiară, anunţat doar în presă de către acesta, dar nematerializat în cifrele reci şi seci din contabilitatea clubului, coroborate cu un dezechilibru financiar major reflectat prin necesarul de finanţare, atât pentru plata datoriilor în sold, dar totodată şi pentru asigurarea disponibilităţilor financiare necesare până la 31 decembrie 2021, au contribuit decisiv la luarea deciziei de solicitare a protecţiei legiuitorului român, prin procedura generală a insolvenţei.

Ceea ce trebuie să înţeleagă suflarea dinamovistă şi opinia publică este că declanşarea procedurii de insolvenţă reprezintă o obligaţie legală şi, în acelaşi timp, etică şi morală a membrilor Consiliului de Administraţie, prezenţi sau reprezentaţi.

Patru dintre membrii Consiliului de Administraţie, respectiv Constantin Eftimescu, Cristian Hîldan, Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar, merită aprecierea şi respectul tuturor dinamoviştilor pentru asumarea acestui rol determinant de intrare sub protecţia legii.

Domnul Pablo Miguel Fernandez Cortacero nu a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie în condiţiile în care, în zilele premergătoare, a solicitat nenumărate detalii financiare şi sportive ale clubului.

Suflarea dinamovistă are nevoie de timp şi de o gândire practică şi realistă pentru continuarea frumoasei poveşti începută în 1948 şi care trebuie să meargă mai departe pentru următoarele generaţii”, este mesajul postat în social media de FC Dinamo.