UEFA le cere „sponsorilor” să nu mai afișeze bannere în culorile curcubeului

Acesta este un nou episod al polemicii care a izbucnit la finalul fazei grupelor, când oraşul Munchen a dorit să ilumineze stadionul său în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBT, înaintea meciului Germania – Ungaria, pentru a protesta împotriva adoptării de către parlamentul de la Budapesta a unei legi acuzate că îi discriminează pe homosexuali.

UEFA a interzis această iluminare, însă mai mulţi dintre principalii sponsori de la EURO, printre care Volkswagen, şi-au afişat atunci solidaritatea difuzând pe stadioane reclame în culorile curcubeului în timpul optimilor de finală. UEFA a autorizat acest lucru, însă niciunul dintre acele meciuri nu a avut loc în Rusia sau Azerbaidjan.

„Din cauza îngrijorărilor UEFA cu privire la cadrul legal pentru locaţiile din Rusia şi Azerbaidjan, asociaţia ne-a informat că nu va fi posibilă utilizarea publicităţii în culorile curcubeului la Sankt Petersburg şi Baku”, a afirmat constructorul auto într-un comunicat transmis AFP.

  • Difuzarea bannerelor în culorile curcubeului rămâne însă permisă pe stadioanele din Roma şi Londra, precizează Volkswagen.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s