UEFA le cere „sponsorilor” să nu mai afișeze bannere în culorile curcubeului

Acesta este un nou episod al polemicii care a izbucnit la finalul fazei grupelor, când oraşul Munchen a dorit să ilumineze stadionul său în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBT, înaintea meciului Germania – Ungaria, pentru a protesta împotriva adoptării de către parlamentul de la Budapesta a unei legi acuzate că îi discriminează pe homosexuali.

UEFA a interzis această iluminare, însă mai mulţi dintre principalii sponsori de la EURO, printre care Volkswagen, şi-au afişat atunci solidaritatea difuzând pe stadioane reclame în culorile curcubeului în timpul optimilor de finală. UEFA a autorizat acest lucru, însă niciunul dintre acele meciuri nu a avut loc în Rusia sau Azerbaidjan.

„Din cauza îngrijorărilor UEFA cu privire la cadrul legal pentru locaţiile din Rusia şi Azerbaidjan, asociaţia ne-a informat că nu va fi posibilă utilizarea publicităţii în culorile curcubeului la Sankt Petersburg şi Baku”, a afirmat constructorul auto într-un comunicat transmis AFP.

  • Difuzarea bannerelor în culorile curcubeului rămâne însă permisă pe stadioanele din Roma şi Londra, precizează Volkswagen.