Primii adversari ai României în competiții oficiale la handbal masculin, cu Xavier Pascual pe banca tehnică

Xavier Pascual a revenit pe banca tehnică a echipei naționale, iar România și-a aflat azi și primii adversari pe care îi va avea de înfruntat cu noul selecționer la comandă.

Naționala va întâlni Israel, Cipru și Moldova pentru accederea în faza a doua a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2023. Primele două clasate se vor califica în faza a doua de calificare. Pentru a ajunge la turneul final, tricolorii au de trecut trei faze. Următoarele două runde vor fi în compania unor naționale calificate la Euro 2022.

Grupele din turul 1 preliminar:

Grupa 1: Belgia, Turcia, Grecia, Kosovo.
Grupa 2: Finlanda, Estonia, Georgia, Marea Britanie.
Grupa 3: ROMÂNIA, Israel, Cipru, Moldova.
Grupa 4: Letonia, Italia, Luxemburg, Insulele Feroe.

După ce și-a reziliat contractul cu Federația Română de Handbal, Rareș Fortuneanu, fostul selecționer, i-a transmis un mesaj lui Xavier Pascual.

„Îi doresc mult succes lui Xavier Pascual, unul dintre cei mai buni antrenori din lume la această oră. Sigur o să se facă ascultat și o să-și impună ideile în practică. Chiar îmi doresc măcar handbalul să scoată capul în lume. O merită din plin”, a declarat Rareș Fortuneanu.

  • La 1 iunie, Xavi Pascual a preluat echipa CS Dinamo. Ibericul a câştigat două Ligi ale Campionilor cu Barcelona. Spaniolul va antrena în paralel pe Dinamo şi pe „tricolori”.