AVANCRONICĂ | Farul Constanța – Dinamo București

Dinamo s-a deplasat la Ovidiu, pentru meciul cu Farul din runda a 6-a a Ligii I, care se joacă astăzi, de la ora 21:30. După 5 etape, Farul este pe locul 5, cu 8 puncte (golaveraj 3-1), iar Dinamo este pe 8, cu 6 puncte (golaveraj 6-6).

Echipa lui Hagi a lăsat o impresie proastă în finalul sezonului trecut, dar, o dată cu revenirea „Regelui” pe banca tehnică, pare că în acest campionat are șanse reale la un loc de Play-off. Farul a pierdut un singur meci, la Cluj, dar nici contra CFR-riștilor nu a arătat rău. Jucătorii sunt bine organizați în teren, iar atacul are un jucător de referință, în persoana spaniolului Betancor, care este experimentat și eficient.

„Va fi un meci greu, contra unei echipe de tradiție, care are jucători foarte buni. Chiar dacă sunt foarte tineri, vor să arate că au valoare și că merită să joace în prima divizie. Au demonstrat-o și în partidele trecute. Faptul că meciul se dispută cu casa închisă e înbucurător. Sprijinul fanilor ne dă o mai mare energie și mai mult entuziasm”, a declarat căpitanul Virgil Ghiță, referindu-se la meciul cu Dinamo.

Hagi mizează pe experiența lui Chițu în acest început de sezon, dar Ciobanu, unul dintre „olimpicii” Farului, poate aduce oricând un plus de valoare de pe banca de rezerve.

De partea cealaltă, Dinamo a pierdut ultimele două meciuri și s-a confirmat că stă doar în Sorescu. Dacă acesta nu prinde o zi bună, „câinii” nu pun probleme nici măcar nou promovatelor. De altfel, echipa antrenată de Dario Bonetti a fost învinsă de două dintre echipele care au venit din Liga a 2-a, FC U Craiova și CS Mioveni. Urmează meciul cu Rapid, dar, până atunci, dinamoviștii trebuie să „rezolve” deplasarea dificilă de la Ovidiu.

„Eu zic că tinerii de aici sunt mai buni decât ceea ce am văzut când eram eu la Constanța. Suntem un grup unit, puternic, am demonstrat de la bun început asta. Toți au zis de la startul campionatului că nu avem nicio șansă, apoi când eram sus, după 2-3 etape, s-a vorbit de New Dinamo”, a spus Steliano Filip, care a jucat în trecut și pentru Viitorul.

Paul Anton s-a pregătit în ultimele zile alături de echipă, dar nu a făcut deplasarea la Constanța. Dacă se va împăca cu conducerea clubului, el ar putea juca împotriva lui FC Argeș. Contra Farului nu lipsește, însă, Sorescu. Acesta trebuie să joace foarte bine, pentru a prinde un transfer în străinătate. Ochii multor cluburi sunt ațintiți asupra lui.

Atacantul Neicuțescu este accidentat în continuare.

ECHIPE PROBABILE

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Artean, Mladen, Romario – Chițu, Betancor, Pitu;

DINAMO: Eșanu – Giafer, Grigore, Ehman – Crețu, Filip, Răuță, Amzar – Bani, Moldoveanu, Sorescu.

  • Partida dintre Farul Constanța și Dinamo București, programată astăzi, de la ora 21:30, se va juca cu tribunele la capacitatea maximă admisă de protocoalele în vigoare. Conform protocolului în vigoare, din cauza pandemiei de coronavirus, stadioanele din România pot primi fani până la 75% din capacitate. Asta înseamnă că micuța arenă din Ovidiu va găzdui aproximativ 3.400 de spectatori la acest meci.
  • Partida va fi arbitrată de Găman George Cătălin, ajutat de Neacşu George Florin și Popescu Adrian.

Lasă un răspuns