AVANCRONICĂ | FCSB – Dinamo București

Meciul etapei a 8-a, din Liga 1, se joacă pe Arena Națională, unde FCSB o întâlnește pe Dinamo. Se anunță un meci cu cel puțin 30.000 de spectatori în tribune, deși cele două echipe sunt în criză. FCSB vine după 3 meciuri fără victorie, iar Dinamo a pierdut ultimele 4 partide.

FCSB este în criză de efectiv și rezultate. Ba chiar și o criză de timp, pentru că s-a jucat o treime din sezonul regulat, iar prima poziție este la nu mai puțin de 12 puncte distanță. FCSB a schimbat antrenorul, dar n-a reușit să modifice dinamica, astfel încât a ajuns la 3 partide fără victorie, perioadă în care a obținut un singur punct, 1-1 cu Sepsi. În ultima etapă, a doua sub comanda lui Edi Iordănescu, FCSB a pierdut clar la Cluj, 1-4. În acest moment, FCSB este în afara locurilor de play-off, la 3 puncte în spatele Universității Craiova, care se află pe locul 6. FCSB are un singur succes în ultimele 5 meciuri de campionat, 2-1 cu Gaz Metan Mediaș. În total, în 7 etape, echipa lui Iordănescu a câștigat doar două meciuri. Primul a fost acel 4-1 cu Universitatea Craiova, în etapa a doua.

Keșeru și Budescu s-au întors la FCSB, unde a ajuns și Valentin Gheorghe, de la Astra. Budescu are ceva probleme și s-ar putea să fie doar rezervă, în vreme ce Keșeru și Gheorghe au șanse să joace din primul minut, mai ales că Tănase și Coman sunt accidentați. Tot pe lista indisponibililor se mai află Panțîru. Miron a revenit și va juca din primul minut, alături de Vinicius. Iulian Cristea ar putea fi avansat în fața apărării, post pe care a mai jucat la Gaz Metan Mediaș, chiar cu Edi Iordănescu antrenor.

Dinamo a câștigat două dintre primele 3 meciuri ale campionatului, după care a intrat în vrie. Alb-roșiii au pierdut ultimele 4 partide și au ajuns pe locul 14, în zona pe care sperau să n-o mai revadă, după tot ce s-a întâmplat în ultimele două sezoane. Vestea bună pentru dinamoviști a fost că au putut face transferuri, astfel încât lotul echipe noastre este mai numeros. Teoretic, este și mai valoros, pentru că au fost aduș câțiva jucători cu nume, printre care Torje, Ivanovski, Iliev, Itu sau Cosmin Matei. Practic, cei mai mulți dintre ei n-au mai jucat un meci oficial de foarte multă vreme, astfel încât vor avea nevoie de timp suplimentar pentru a ajunge la un tonus fizic decent.

Dintre nou-veniți, Torje, Ivanovski și Cosmin Matei ar trebui să fie titulari. Iliev va fi doar rezervă, la fel ca Itu. Nica s-a accidentat și este indisponibil, la fel ca Mihaiu, Neicuțescu și Dudea. Sorescu va evolua în ofensivă, în partea stângă, alături de Torje și Ivanovski. Golgheterul lui Dinamo, cu 5 goluri marcate, tocmai declarase, la echipa națională, că postul pe care se simte cel mai bine este cel de fundaș dreapta.

ECHIPE PROBABILE

FCSB: Vlad – V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic – Ov. Popescu, I. Cristea, Olaru – Cordea, Keșeru, Oct. Popescu;

DINAMO: Eșanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, St. Filip – C. Matei, Răuță, Bani – Torje, Ivanovski, Sorescu.

  • Partida va fi arbitrată de Kovacs Istva, ajutat de Artene Ovidiu și Cerei Alexandru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s