Avancronică I Dinamo București – FC Botoșani

FC Botoşani şi Dinamo se vor duela dumincă, de la ora 19:00. Moldovenii vor face deplasarea în Ştefan cel Mare.

Dinamo este într-o criză profundă, iar lucrurile tind să rămână complicate. Alb-roșiii au pierdut ultimele 5 meciuri de campionat și nu au marcat nici măcar un gol. În ultima rundă, Dinamo a pierdut categoric derby-ul cu FCSB. Dinamo a ajuns pe locul 15, penultimul, după victoria Gazului cu Rapid (2-1). Echipa din Ștefan cel Mare a rămas și fără antrenor. Dario Bonetti a fost anunțat că nu mai continuă la echipă, dar refuză să rezilieze contractul, ceea ce face ca Dinamo să se afle în imposibilitatea de a numi un succesor. Pe bancă va fi Sorin Colceag, posesor de licență Pro.

Antrenorul interimar al câinilor are doi absenți importanți pentru meciul cu Botoșani. Filip și Sorescu sunt suspendați, după cartonașele încasate în derby-ul cu FCSB. Pentru a compensa absența lui Filip, Cosmin Matei va fi retras alături de Itu și Răuță. În ceea ce-l privește pe Sorescu, cel care a marcat 5 dintre cele 6 goluri ale lui Dinamo, în acest sezon, lucrurile sunt mai complicate. Ivanovski va juca din primul minut, iar alături de el ar putea apărea Bani și Mihaiu. În poartă, e foarte posibil să intre Iliev.

Dinamo n-a mai câștigat de la începutul lui august, 3-1 cu Academica Clinceni, meci în care Sorescu a reușit o dublă. A fost al 4-lea succes dintr-o serie de 5 meciuri fără eșec pe teren propriu. De atunci, Dinamo n-a mai dat gol acasă, 0-1 cu Mioveni și 0-2 cu FC Argeș.

De partea cealtă, FC Botoșani traversează, probabil, cea mai bună perioadă din istoria clubului. A pierdut un singur meci în primele 8 etape și se află la egalitate cu Rapid, pe podium. Orice punct o urcă pe echipa lui Marius Croitoru deasupra giuleștenilor, care au pierdut în această etapă, dar moldovenii vin la București hotărâți să câștige toate cele 3 puncte. Un obiectiv normal, împotriva unei echipe în derivă, dar mai ales după un meci foarte bun pe care Botoșani l-a făcut împotriva campioanei CFR Cluj. Moldovenii i-au administra CFR-ului prima înfrângere stagională, după o partidă în care au jucat foarte bine, iar Kage a marcat primul său gol în Liga 1.

Kage rămâne în primul 11, la care Croitoru nu va umbla, pentru că nu are niciun motiv. Singurul semn de întrebare îl privește pe Enriko Papa, ieșit accidentat din meciul cu CFR. Dacă nu va putea juca, albanezul va fi înlocuit de Florescu. Ongenda, Sila și Petkovski vor fi partenerii lui Kage, pe fază ofensivă.

FC Botoșani este neînvinsă în ultimele 4 deplasări, perioadă în care a câștigat de 3 ori. Doar Sepsi i-a rezista acasă lui FC Botoșani, în acest sezon (1-1). Sepsi a fost ultima echipă care a câștigat acasă cu trupa lui Marius Croitoru, 1-0 în mai. În acest sezon, Botoșani a marcat în toate deplasările și a câștigat la Voluntari, 2-1, Craiova, 3-2 și Mediaș, 1-0.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Eșanu – G. Crețu, Giafer, R. Grigore, A. Radu – Itu, Răuță, Bani – Torje, Ivanovski, C. Matei

Botoșani: Ed. Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Dawa – A. Dragu, Edjouma, Papa – Mateus, Ongenda, Fili

  • Partida va fi arbitrată de Haţegan Ovidiu, ajutat de Ghinguleac Radu Adrian și Mitruţi Daniel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s