Avancronică I CSU Craiova – Dinamo București

CSU Craiova și Dinamo se înfruntă astăzi, de la ora 21:00, în etapa 10 din Liga 1. Din 2014 încoace, au fost 18 confruntări între cele două, 16 în Liga 1 și două în Cupa României.

După ce a pierdut cu CFR la Cluj, în campionat, Universitatea și-a luat revanșa în 16-imile Cupei României, cu același scor, meci jucat la Craiova (gol Houri, minutul 63, prima reușită a francezului de la venirea la Univesitatea). Cinci dintre titularii obișnuiți, Bancu, Gustavo, Koljic, Ivan și Nistor au intrat în repriza a doua. De altfel, doar doi fotbaliști din primul 11 introdus la Cluj s-au regăsit în formula de start.

„Indiferent de situația celor de la Dinamo, noi trebuie să tratăm meciul cu seriozitate. Nu trebuie să mai facem pași greșiți. Nu ne interesează ce se întâmplă acum la Dinamo, noi trebuie să luăm trei puncte”, a fost mesajul antrenorului Laurențiu Reghecamp înaintea partidei de luni.

La antrenamente a revenit și ultimul transfer, Alexandru Crețu, dar și cei doi jucători lăsați în afara lotului la întâlnirea din Cupa României, Bălașa și Mateiu. Posibil ca Alex Crețu să debuteze pentru alb-albaștri împotriva „câinilor”. Koljic a avut ușoare probleme medicale după partida din Cupă, dar, după toate pobabilitățile, el va fi apt cu Dinamo.

Bancu este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Dinamo a reușit, în sfârșit, o victorie, 1-0 la Ripensia în 16-imile Cupei României, după 6 eșecuri consecutive în campionat.

În ultimul joc din Liga 1 , „câinii” au pierdut acasă cu FC Botoșani, 1-2, jucând destul de bine după 0-2.

„Convingerea mea este că, dacă reușim să luăm calitatea jocului din meciul cu Botoșani pentru anumite momente și rezultatul din meciul de Cupa României, putem fi într-o poziție foarte bună să obținem un rezultat și un joc bun la Craiova”, a fost optimist antrenorul Sorin Colceag la întâlnirea cu presa premergătoare jocului din Bănie.

Apropo de antrenor, clubul a anunțat duminică seara despărțirea de Bonetti. Aproape sigur, la conducerea tehnică va veni Mircea Rednic. Până una-alta, echipa e antrenată de Colceag.

Ultimul transfer realizat de Dinamo este cel al fundașului central portughez Andre Almeida Pinto (32 de ani). Acesta a făcut trei antrenamente cu echipa, dar nu va evolua la Craiova, fiind, totuși, în urmă cu pregătirea fizică.

St. Filip este suspendat pentru cartonașul roșu primit în partida cu FCSB, iar Răuță pentru cumul de cartonașe galbene.

ECHIPE PROBABILE

Craiova: Lazar – Vlădoiu, Screciu, V. Găman, Bancu – Nistor, Fedele, Houri – Cîmpanu, Koljic, A. Ivan;

DINAMO: Iliev – Sorescu, R. Grigore, R. Popa, A. Radu – Itu, G. Crețu, C. Matei – Moldoveanu, Ivanovski, Bani.

  • Partida va fi arbitrată de Cătălin Popa, ajutat de Mircea Orbuleț și Marius Cristian Marchidanu.

Lasă un răspuns