Avancronică I Dinamo București – FC Porto

Dinamo București își continuă parcursul în Liga Campionilor la handbal masculin, joi, de la ora 19:45, cu o partidă împotriva echipei FC Porto. Dinamo și FC Porto sunt adversare în premieră în Liga Campionilor. Dinamoviștii au mai jucat cu Sporting Lisabona în Liga Campionilor și Liga Europeană, bilanțul meciurilor directe fiind egal, 3-3.

Dinamo București a debutat cu o victorie în Top 16 Liga Campionilor, cu Vive Kielce, scor 32-29, rezultat care i-a oferit încredere și arată că nu va fi victimă sigură în acest sezon. Apoi, a cedat la PSG cu 41-30, într-un joc în care i-a lipsit cârmaciul, Xavier Pascual. Catalanul nu a făcut deplasarea la Paris, după ce a avut un rezultat neconcludent la testele pentru coronavirus. Humet a avut probleme personale, iar Mamdouh Shebib a fost în aceeași situație cu Pascual. Toți trei au fost însă cu echipa la Alexandria în ultima etapă de campionat (scor 34-26) și sunt implicați în pregătirea partidei cu FC Porto.

Jocul de la Paris de săptămâna trecută a avut totuși un remarcat. Este vorba despre Cedric Sorhaindo, care a marcat nu mai puțin de 9 goluri. A fost pentru prima dată în 13 sezoane în Liga Campionilor când pivotul francez a marcat mai mult de 5 goluri într-o întâlnire. Iar după două jocuri din competiție, Raul Nantes Campos (București) este cel mai bun marcator, cu 17 goluri. În jurul celor doi jucători se va încerca construirea unui alt rezultat important în Liga Campionilor.

Dinamo așteaptă cu încredere partida cu FC Porto. O singură problemă majoră are înaintea acestei bătălii. Nu știe dacă va putea avea suporterii de pltăartea ei. Incidența cumulată Covid-19 este aproape de 6%, iar riscul de a evolua cu porțile închise este tot mai mare. În plus, partida are loc în „Polivalentă”. Fanii reprezintă un sprijin foarte important pentru echipă în jocurile din Liga Campionilor.

De partea cealaltă, FC Porto a început sezonul în Liga Campionilor tot cu o victorie și o înfrângere, dar este mai bine clasată decât Dinamo, grație unui golaveraj mai bun. În prima rundă a cedat pe terenul echipei Motor Zaporojie cu 30-27, dar a apoi a răspuns pe teren propriu cu o victorie mare cu Flensburg, cu 28-27

Acest ultim joc a avut foarte multă adrenalină datorită răsturnărilor de situație de pe tabela de marcaj. Portughezii au avut trei goluri avans în prima repriză, dar nemții s-au desprins apoi ei la trei goluri în partea secundă. Grație unui portar imperial, Nikola Mitrevski, care a apărat în trecut și la HC Dobrogea Sud Constanța, FC Porto a revenit pe final și a dat golul victoriei în ultima secundă, prin Antonio Areia. Daymaro Salina a fost principalul marcator al echipei, cu 6 goluri.

Așadar, adversarii echipei Dinamo au un moral foarte bun înainte de a veni în București. Ei au început foarte bine și pe plan intren, unde au învins marile rivale, Benfica (29-24) și Sporting (34-29) în Supercupă, apoi și-au trecut în cont și primele două victorii în campionat, 38-25 cu Horta și 33-22 cu Povoa.

FC Porto este una dintre grupările care au pus umărul la ridicarea handbalului în Portugalia în ultimii ani, care a ajuns până la Jocurile Olimpice la la Tokyo. Mai mulți componenți ai naționalei se regăsesc în echipa lui Magnus Andersson. „Dragonii” au crescut frumos și în Liga Campionilor, în ultima vreme reușind să le pună probleme și „granzilor”. Anul trecut au fost eliminați în optimle de finală de Aalborg, în urma unui scor egal la finalul celor două manșe, dar după aplicarea regulei golurilor mai multe înscrise în deplasare.

Obiectivul echipei este de a depăși performanțele din ultimii ani, chiar dacă a rămas fără doi jucători importanți, Miguel Martins (Pick Szeged) și Andre Gomes (Melsungen). De asemenea, a trecut prin tragedia cu Alfredo Quintana, decedat.

  • Dinamo și-a schimbat stilul de joc de când a venit Xavier Pascual, este mai dinamică, joacă mai rapid. De partea cealaltă, Porto arată astfel de caracteristici încă din 2018, de când este antrenată de Magnus Andersson. Evoluează dezinvolt și nu ezită să folosească des și 7×6 în atac.

Lasă un răspuns