Noi detalii despre situația administrativă a lui Dinamo. Răzvan Zăvăleanu: “Procedurile sunt greoaie”

Dinamo Bucureşti luptă în acest sezon pentru o clasare cât mai bună pe plan sportiv, pentru a putea achita din datoriile de milioane de euro, care au trimis-o în insolvenţă. Retrogradarea echipei ar putea avea mai multe efecte negative asupra clubului. Mircea Rednic a fost readus în „Ştefan cel Mare” pentru a redresa echipa aflată pe penultimul loc al Ligii 1, în timp ce în birourile clubului se fac calculele în privinţa planului de reorganizare.

Dinamo trăiește în fiecare săptămână cu sabia deasupra capului. În această săptămână apărînd două probleme mai vechi: Isma Lopez, Aleix Garcia și Dario Bonetti.

Antrenorul Dario Bonetti (60 de ani) a rezistat doar două luni la Dinamo, fiind demis după eșecul răsunător cu FCSB. Italianul a dat în judecată clubul, pentru modul în care a fost înlăturat. Între timp, Mircea Rednic a fost numit la Dinamo, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu susține că Bonetti nu vrea să revină la echipă, ci să obțină bani.

Dinamo mizează pe legea care spune că, în primele 60 de zile de la intrarea în insolvență, societatea poate rezilia orice contract, chiar și unilateral, fără alte compensații.

„Domnul Bonetti a atacat hotărârea noastră de denunțare, în fața judecătorului sindic. Cere să fie reintegrat în câmpul muncii dinamoviste. Nu zice nimic despre niciun ban. Eu presupun că, de fapt, ăsta este scopul (n.a. – să primească bani). Nu mă gândesc că își dorește să vină să antreneze din nou Dinamo. Nu cred că își dorește un tandem cu domnul Rednic. Este nevoie de responsabilitate la Dinamo”, a spus Răzvan Zăvăleanu la Pro X.

Administrator judiciar, nu are emoții nici în privința procesului de la TAS, intentat de către Isma Lopez, pentru a-și primi salariile restante. Un verdict în favoarea fundașului spaniol, ar însemna ca Dinamo să primească o nouă interdicție la transferuri.

„Nu e nicio problemă nouă. Hotărârea pe care Isma Lopes a avut-o de la FIFA a fost întoarsă de noi, apoi el s-a adresat la TAS. Nu e niciun termen deocamdată, procedurile sunt mai greoaie. E un lucru la care ne așteptam să se întâmple.

Suntem într-o procedură de insolvență recunoscută ca atare de FIFA, pentru că în baza procedurii de insolvență ni s-a ridicat interdicția la transferuri. Avem un avocat la TAS care ne reprezintă interesele.

Chiar anticipând din primă fază un astfel de scenariu, avocatul a fost angajat inclusiv pentru o eventuală fază de atac la TAS. Știam că va exista o acțiune și am antamat această problemă”, a explicat Răzvan Zăvăleanu.

  • Isma Lopez (31 de ani) a venit la Dinamo în septembrie 2020 și a plecat în iarnă, pe fondul restanțelor salariale. Fundașul stânga joacă acum pentru Racing Santander, în liga a treia spaniolă.
  • Isma Lopez cere 350.000 de euro de la Dinamo și este suținut în acest demers de către sindicatul mondial al fotbaliștilor. În timp ce mijlocașul trecut și pe la Manchester City are de recuperat 300.000 de euro.

Răzvan Zăvăleanu a precizat că situația financiară a clubului este delicată în acest moment, iar banii din drepturile TV vor intra abia la începutul anului 2022.

„Sumele sunt destul de mari și acum, dar nu pot să ofer detalii despre salarii. Contribuția decisivă este a DDB-ului, fără de care societatea n-ar putea supraviețui. Lunar mai contribuie și domnul Badea. Până la începutul anului viitor, când vom încasa sume mai consistente din drepturile TV, vom avea o misiune destul de grea să găsim fondurile necesare”, a dezvăluit Zăvăleanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s