Comunicat important din partea PCH, după noile restricţii din cauza COVID-ului

Peluza Cătălin Hîldan a emis în această după-amiază un comunicat către fanii dinamovişti, în care anunţă că grupările din peluză au decis de comun acord să închidă sectoarele PCH pentru meciul cu Rapid, din solidaritate cu cei care nu pot intra pe stadion.

Competiţiile sportive din România se vor disputa din nou fără spectatori din cauza situaţiei impuse de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul pandemiei de COVID-19. Situaţia din România este extrem de grav afectată de pandemia de coronavirus şi autorităţile au decis să impună noi restricţii.

Fanii lui Dinamo au comentat noile decizii luate de CNSU şi au vorbit despre derby-ul cu Rapid, care se va disputa duminică.

Comunicatul emis de PCH:


„Încă de la aflarea numelor care au promovat în Liga 1, am aşteptat această ediţie de campionat cu un mare entuziasm. Ne-au lipsit întâlnirile cu vechii rivali şi cu acele sentimente care însoţesc pregătirea unui derby. Ne-am făcut planuri pentru coregrafii şi pentru deplasări încărcate de adrenalină. Am visat peluze pline de o parte şi de alta a stadionului.

Chiar şi acum, ar fi trebuit să fim în focuri, să petrecem nopţi la vopsit bannere şi să punem la punct ultimele detalii pentru ceea ce ar fi trebuit să fie un meci în care sentimentele pure ale rivalităţii să renască.Din păcate, toate aceste trăiri se amână pentru o altă dată. Entuziasmul a fost înlocuit de griji, iar adrenalina de o tensiune pe care o simţim la orice pas. În astfel de timpuri, în loc să ne putem bucura de pasiunea pentru care trăim, trebuie să ne oprim şi să tragem un semnal de alarmă împotriva îngrădirilor şi discriminării.

Grupările din peluză au decis de comun acord să închidă sectoarele PCH pentru meciul de mâine, din solidaritate cu cei care nu pot intra pe stadion. Nu aţi citit niciodată, pe pagina noastră, mesaje pro sau contra vaccinare. Considerăm că sănătatea fiecărui individ este o chestiune prea importantă pentru a ne permite să-i îndemnăm pe oameni ce să aleagă. În acelaşi timp, credem că LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ este un DREPT care trebuie să fie afirmat.

ARENA SPORTIVĂ trebuie să redevină un loc al trăirilor legate de sport şi nu un teatru de luptă al regulilor, de multe ori ipocrite, care sunt aplicate în mod arbitrar categoriei sociale pe care o reprezintă suporterii. Am respectat toate regulile de până acum. Credem cu tărie că sănătatea oamenilor este mai importantă decât fotbalul. Am cântat în afara stadionului, ne-am testat înainte de fiecare meci din banii noştri, iar foarte mulţi dintre noi s-au vaccinat, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ că suntem de acord ca LIBERTĂŢILE NOASTRE să fie la discreţia decidenţilor de serviciu.

Din SOLIDARITATE cu aceia dintre noi care nu sunt lăsaţi să intre pe stadion, pentru a trăi fenomenul aşa cum au făcut-o de o viaţă, ZONA PELUZEI VA RĂMÂNE ÎNCHISĂ. Iar dacă măsurile autorităţilor i-ar fi afectat doar pe rivalii noştri, am fi luat ACEEAŞI DECIZIE. Decizia noastră este cu atât mai dureroasă cu cât vine într-un moment extrem de dificil prin care trece clubul nostru, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere sporiv.

Tocmai de aceea am decis să CUMPĂRĂM TOATE BILETELE din peluză. Ne referim la biletele fizice, cu care se intră pe stadion. În acelaşi timp, nu dorim ca acţiunea noastră să fie înţeleasă ca o boicotare a evenimentului sportiv. Dimpotrivă, ÎI INVITĂM PE SUPORTERI SĂ FIE PREZENŢI ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE în toate celelelte zone ale stadionului. Suporterii care şi-au cumpărat deja bilete în peluză pentru meciul de mâine vor fi redirecţionaţi în zona vechii tabele de marcaj, către Tribuna a 2-a.Continuăm să ne bazăm pe singurul sentiment care ne ţine astăzi în viaţă: UNITATEA. Cea care ne-a ajutat să acţionăm întotdeauna pentru Dinamo şi cea care ne face acum să acţionăm pentru DREPTUL DE A FI SUPORTER.

Atât timp cât LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ a unora dintre noi este îngrădită, iar prezenţa lor alături de echipă este împiedicată, PELUZA VA RĂMÂNE ÎNCHISĂ. Să nu uităm că fotbalul este cel care aduce oamenii împreună, iar stadionul este locul în care culorile ce le porţi în suflet sunt singurul etalon pentru a decide dacă cel de lângă tine îţi este frate sau nu. Iar acolo unde trebuie să alegem pe alte criterii decât, vom alege UNITATEA şi SOLIDARITATEA cu cei care au dus greul, alături de noi, în ultimii ani.

Îi rugăm pe toţi suporterii dinamovişti să înţeleagă decizia noastră! Cu toţii, indiferent de alegerile noastre, vom continua să suţinem Dinamo! AVEŢI GRIJĂ DE VIAŢA ŞI DE SĂNĂTATEA VOASTRĂ! Derby-uri vor mai fi, dar viaţa se joacă într-o singură repriză”, au anunţat cei de la PCH.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s