Video I Mircea Rednic înainte de Dinamo-Rapid

Dinamo și Rapid se întâlnesc în cel mai important meci al rundei cu numărul 13 din Liga I.

Mircea Rednic a antrenat ambele echipe și și-a trecut în cont câte un titlu cu fiecare echipă din postura de antrenor, după ce a reușit acest lucru ca jucător, așadar va fi un moment special pentru antrenorul echipei noastre.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare partidei cu Rapid, de mâine seară, de pe stadionul Dinamo, unde maxim 7500 de ”câini” pot fi prezenți. Alături de Mircea Rednic la conferința de presă va fi prezent și jucătorul Gabriel Torje, unul dintre liderii echipei, care a evoluat în decursul anilor în multe derby-uri cu Rapid.

”Avem ceva probleme de lot. Popa s-a accidentat și nu va evolua. Filip a început antrenamentele ieri, e cu semnul întrebării. S-ar putea să fie în lot, vom vedea la antrenament. Iliev a revenit, cei doi jucători noi, Michel și Tomas au primit cartea verde și vor fi în lot.

E un meci important, cu o echipă care vine după un rezultat foarte bun, a făcut un joc foarte bun cu CFR. Va fi un meci dificil. Nu avem multe alternative, vom aborda jocul să câștigăm cele 3 puncte. E de muncă, dar am încredere în jucători.

Atmosfera e bună, am avut o întâlnire pozitivă cu suporterii, sper că jucătorii au înțeles mesajul suporterilor, care în primul rând doresc să vadă o atitudine pozitivă pe teren.
E o șansă pentru mine, pentru jucători, să demonstrăm că avem valoare, că merităm să fim la Dinamo. Știu ce înseamnă un derby pentru suporteri, cu Steaua sau Rapid. Pe cel cu Steaua (n.r. – FCSB) l-am pierdut, acum e o șansă să ne reabilităm în fața suporterilor.

Eu sunt de trei săptămâni aici, am prins două jocuri, unul pe care meritam să-l câștigăm (Cu UTA, n.r.), iar la Mediaș am fost bătuși de două execuții extraordinare ale lui Deaconu.

Ce s-a întâmplat la pauză e un lucru normal (n.r. – contrele cu Deian Sorescu), era normal să am o discuție pe un ton mai ridicat când eram conduși cu 2-0 la pauză. Nu s-a întâmplat să îl strâng de gât, să înjur. Ce m-a deranjat la el e că în momentul în care i-am reproșat că nu vine înapoi după ce merge în atac, el mi-a vorbit de problemele lui personale, care nu au nicio legătură. Decât să intri și să nu fii la capacitate maximă, concentrat, mai bine nu intri!

Astăzi au mai făcut doi jucători vizita medicală, dar n-au mai ajuns la Săftica și n-a apărut nicăieri! Nu știu cine sunt, chiar nu îi cunosc. Nu am terminat cu transferurile, mi-e teamă să nu fim iarăși blocați. Măcar să profităm.

Nica și Țîră se antrenează separat. Nu m-au convins. Voi aduce jucători pe posturile astea. Am discutat cu Nica, el m-a sunat, dar nu stau eu să discut. Au venit cum au venit, eu decid. Nu trebuie să se supere nimeni, în momentul de față ei nu pot ajuta echipa. Nu am cerut să li se rezilieze contractul, dar le-am explicat că nu ne bazăm pe ei până în iarnă. Nica a avut șansa să joace cu Petrolul, asta e viața.

Prunea minte în privința comisioanelor. Nu știe, nu e informat bine. Ciupește, e un papagal, repetă același lucru. Vorbește de 10, 12, 15.000. Înseamnă că nu a trecut pe la club, deși a fost președinte. Putea să treacă pe la contabilitate, să vadă ce comisioane s-au dat, cine le-a luat. Văd că nimeni nu îi cere dovezi. Dacă el vine cu o hârtie că fiica mea a luat 10.000, eu vă spun acum că îi dau 100.000. Băi Prunea, ai posibilitatea de a câștiga niște bani, mai ales că în ultima perioadă nu i-ai câștigat pe muncă. 150.000 de euro îi dau! Să vină cu dovezi că fiica mea a luat banii ăștia cât am fost eu la Dinamo. Putem vorbi despre oricine, despre orice, și nu există justiție? Atunci ies și eu și vorbesc de președinte! Îl tot băgați în seamă, nu vedeți că spune numai prostii?

Torje va fi căpitan, că merită. Mi-a plăcut atitudinea lui la întâlnirea pe care am avut-o cu suporterii. Simțeam o tensiune mare, iar el a reușit să calmeze pe toată lumea, asta mi-a demonstrat că merită să fie căpitan. Nu am nimic cu Deian, am vorbit cu el, și-a cerut scuze față de mine și de grup. I-am explicat greșeala pe care a făcut-o, reacția față de un suporter. Dinamo a rezistat anul trecut datorită suporterilor, când e vorba de aceste persoane trebuie să fii respectuos, să nu ai replici.

La mulți ani lui Mihai Iosif. Curaj, succes în continuare. Face treabă bună, îmi pare rău că nu se poate exprima pe bancă, contează foarte mult asta. Există momente delicate în care poate interveni, să schimbe ceva. Nu e ușor să antrenezi Rapid, Steaua, Dinamo, presiunea e foarte mare. Până și bucătarul are echipa lui, până și ăla care trasează terenul își dă cu părerea.

În perioada de vară am fost în Belgia. Obligatoriu mască, stadioane fără spectatori, toată lumea a continuat procesul. Nu ca la noi, liber mare, munte, discoteci, cluburi, acum normal că plângem. Dacă eram cumpătați, realiști, ni se explica că nu e momentul să stăm ca sardinele la mare și în cluburi. Cum Dumnezeu nu știam de valul 4? E vina noastră. M-am vaccinat, eram în discuții cu unii din Emirate și m-au obligat. Altfel nu m-aș fi vaccinat, deja avusesem virusul. Și acum am anticorpi.

Florin Răducioiu ar trebui să dea astăzi răspunsul. Am încercat să îl conving, i-am explicat de ce am nevoie să vină alături de mine, de echipă”, a declarat Mircea Rednic în conferința de presă.

Lasă un răspuns