Marius Niculae despre Nicolae Badea: ”Nu ştiu dacă va ajunge din nou să conducă”

Marius Niculae, fostul atacant al echipei de fotbal Dinamo, a declarat, că Nicolae Badea (acţionar minoritar FC Dinamo), dacă şi-ar fi dorit să preia controlul clubului, îl putea cumpăra înaintea companiei Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero.

„DDB a salvat clubul anul trecut, dacă nu exista această platformă prin donaţiile suporterilor, probabil că echipa de fotbal nu mai exista în Liga 1. Într-adevăr, ei doresc binele clubului pentru că sunt dinamovişti, dar la anumite lucruri şi la anumite funcţii trebuie să îi laşi pe cei care se pricep. Eu ştiu că au făcut un pas în spate şi i-au lăsat pe cei care sunt acum.

Nu ştiu dacă va ajunge din nou să conducă Nicolae Badea. Eu cred că dacă îşi dorea acest lucru nu se mai ajungea aici în această insolvenţă şi cumpăra cu mult înainte să vină în spaniolii. Acum nu ştiu, poate s-a schimbat ceva între timp. Dar ce ne interesează pe noi ca dinamovişti este situaţia actuală din clasament. Nu am trăit aşa ceva, toţi ne dorim să revenim acolo unde ne este locul, dar pentru asta e nevoie şi de linişte”, a declarat Niculae.

El s-a arătat interesat să lucreze în conducerea clubului, deşi în momentul de faţă există o incompatibilitate cu funcţia de director sportiv pe care o ocupă la Federaţia Română de Fotbal: „Bineînţeles că m-aş întoarce la Dinamo. Am avut şi ceva discuţii, însă existau conflicte de interese între ceea ce fac eu la Federaţia Română de Fotbal ca director sportiv şi ce îmi oferă cei de la Dinamo. Dar am spus tot timpul că la mine uşa este deschisă şi dacă pot ajuta cu ceva, o fac cu mare plăcere”.

Marius Niculae consideră că la nivelul jocului echipei Dinamo se vede o schimbare în bine de la numirea antrenorului Mircea Rednic, chiar dacă nu a înregistrat încă o victorie în campionat.

„Din nefericire, nici schimbarea cu Mircea Rednic nu a adus o îmbunătăţire a lucrurilor din punctul de vedere al obţinerii punctelor. Pentru că din punctul de vedere al fotbalului se vede clar că joacă cu totul şi cu totul altceva. Dar fotbalul se joacă pe puncte şi Dinamo este într-o situaţie în care nu cred că s-a găsit vreodată în istoria sa. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit, dar eu cred că mai este timp, se pot îndrepta lucrurile. Probabil după un cantonament de iarnă lucrurile vor sta diferit”, a mai spus Niculae, potrivit agerpres.ro.

Ionuț Lupescu iese la atac, după informațiile potrivit cărora s-ar fi retras din programul DDB

Fostul fotbalist Ionuţ Lupescu susţine, într-un mesaj postat, luni, pe pagina sa de Facebook, că fostul acţionar majoritar al FC Dinamo, Nicolae Badea, conduce în prezent pe „spinarea cotizanţilor DDB” şi urmăreşte ca după ieşirea din insolvenţă să preia din nou în proprietate clubul.

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie şi director tehnic al FC Dinamo, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.

  • Dinamo este penultima în clasamentul Ligii I (locul 15), după 14 etape, având 11 etape consecutive fără victorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s