Noua decizie în legătură cu accesul pe stadioane. Câți spectatori vor putea asista la meciuri + se poate intra pe stadion și pe baza testului

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus măsuri de relaxare privind restricțiile anti-COVID-19. Noile norme, care vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate în ședință de Guvern, vizează și sportul.

Astfel, după intrarea în vigoare a noilor norme, la evenimentele sportive vor putea asista spectatori în limita a 50% din capacitatea totală a arenei. În prezent, este permisă deschiderea arenelor la doar 30% din capacitate.

De asemenea, vor fi eliminate și scenariile în care, în cadrul aceleiași etape, unele meciuri se desfășoară cu spectatori, în timp ce la altele porțile sunt închise pentru fani din cauza orei la care au fost programate.

Concret, după aprobarea noului set de regulări, publicul va putea asista la evenimentele sportive organizate în intervalul orar 05:00 – 22:00, nu 05:00 – 21:00, cum este în prezent.

Se poate intra pe stadion și pe baza testului

Potrivit anexei de la Hotărârea CNSU din 7 decembrie, la evenimentele sportive pot asista persoanele vaccinate cu schema completă, cele care au trecut prin boală în ultimele șase luni și, o noutate, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR făcut în urmă cu maximum 72 de ore sau al unui test rapid făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s