”Tata Nițu”, despre demiterea lui Mircea Rednic de pe banca tehnică a lui Dinamo: ”Eu nu sunt factor decident

Dinamo a ajuns la al șaptelea antrenor în acest an. Echipa a fost pregătită de Jerry Gane, Gheorghe Mulțescu, Dusan Uhrin, Sorin Colceag, Dario Bonetti și Mircea Rednic, iar acum a ajuns pe mâinile lui Flavius Stoican, cel care revine la echipa de la care a plecat în 2015.

Demiterea lui Mircea Rednic a stârnit un adevărat război în rândul suporterilor dinamoviști. Iuliu Mureșan, cel care și-a asumat îndepărtarea antrenorului, și-a atras oprobriul fanilor, cei care i-au acuzat și pe șefii DDB pentru lipsa de reacție.

Gheorghe Nițu (78 ani), alias „Tata Nițu”, „suporter-sponsor” al lui Dinamo cu un aport de zeci de mii de euro în ultima perioadă, a declarat pentru playsport.ro că decizia demiterii lui Mircea Rednic i-a aparținut, exclusiv, lui Iuliu Mureșan.

”Decizia demiterii lui Mircea Rednic nu a stat în pixul meu, eu nu sunt factor decident nici la Dinamo, nici în DDB, nu fac parte din board, ajut clubul de suflet, echipa pe care o susțin de 60 de ani.

Am fost înștiințat de acest lucru și atât. Nu aveam cum să intervin în hotărârea conducerii, nu am făcut-o și nu o s-o fac vreodată, nu asta e menirea mea. Pe Mircea Rednic îl știu de la 21 de ani, l-am susținut, așa cum o să susțin orice antrenor care vine la Dinamo.

E adevărat că nici rezultatele nu au fost de partea lui și, uneori, Mircea a părut puțin negativist. Nu poți să-l faci prost pe jucător, trebuie să vorbești cu el, să-i explici. E părerea mea, fără să-i caut vreo vină antrenorului. Eu consider că un antrenor este profesor, iar jucătorii trebuie să învețe de la el, iar exemplul lui Mircea Lucescu, pe care Rednic l-a avut ca exemplu, ar fi trebuit să-l inspire”, a explicat ”Tata Nițu”.

Trebuie să fim uniți, să ne apărăm culorile. Stoican mi-a lăsat o impresie bună

Omul de afaceri, care deține importante suprafețe agricole în județele Giurgiu și Teleorman, spune că nu a fost chestionat nici măcar în legătura cu numirea noului technician și crede că fanii dinamoviști trebuie să fie alături de Flavius Stoican.

”N-am expertiza să propun antrenori, sunt un simpatizan, atât. Nu am fost întrebat și cred că trebuie să fim uniți, toți dinamoviștii, să ne apărăm culorile, iar dacă Stoican a primit această șansă, e obligat să o fructifice. Mie, băiatul ăsta mi-a lăsat o impresie bună în trecut, atât ca jucător, cât și ca antrenor”, a încheiat Gheorghe Nițu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s