Ionuț Lupescu, dă de pământ cu președintele FRF: ”A vrut să mai vândă ceva imagini”

Federația Română de Fotbal e în continuare în cautarea unui selecționer, după ce Dan Petrescu, Răzvan Lucescu și Gică Hagi au refuzat ofertele venite. Ionuț Lupescu a criticat dur strategia lui Răzvan Burleanu.

Lupescu crede că FRF, prin discuțiile cu antrenori cu renume, a vrut doar să câștige la capitolul imagine. Fostul membru din Generația de Aur și-a pierdut încrederea în proiectul condus de Răzvan Burleanu și e de părere că România mai are de așteptat până să fie din nou o forță.

„Întrebați pe cei care răspund de echipa națională, pentru că ei sunt cei care decid. Din păcate, au decis foarte prost în ultimii ani, sper că de data asta să aibă o mână mai bună.

Cum ați spus, au părut, doar au vrut să mai vândă ceva imagini. Dar știm foarte bine că pe toți pe care i-a contactat, niciunul n-ar fi venit dinainte, din diverse motive. A fost praf în ochi pentru voi!

Nu știu ce variantă e acum. Domne, nu știu, eu am altă părere despre postul de selecționer, trebuie să fie alte criterii. Cei care conduc Federația au demonstrat că au alte criterii. Important e să aibă succes, ceea ce, în ultimii 8 ani, n-au avut.

În primul rand, că să fii selecționer trebuie să ai o anumită experiență, să ai câțiva ani în care să demonstrezi că poți să fii un bun manager, dacă vreți, al echipei naționale. Tu ca selecționer nu antrenezi, da? Ori, toți cei dinainte au fost departe de aceste criterii. Daca se continuă tot așa, înseamnă că vom avea succes”, a declarat fostul dinamovist.

Nume-surpriză pe lista FRF pentru postul de selecţioner

Chiar dacă pe listă ar fi 10 antrenori, se pare că Adrian Mutu va fi numit cât mai curând. Negocierile sunt aproape de finalizare.

Marea surpriză de pe această listă este numele antrenorului Chindiei Târgovişte, Emil Săndoi. Totuşi, cele mai multe voturi din partea Comisiei Tehnice le-au primit Adrian Mutu, Edi Iordănescu şi Adrian Ursea. Se pare că în următoarele ore ar putea fi anunţat numele noului selecţioner şi acesta este, mai mult ca sigur, Adrian Mutu.

Mircea Lucescu (76) a oferit o opinie în legătură cu posibila numire a „Briliantului” ca selecționer, în cadrul emisiunii Fotbal Club. „Il Luce” a subliniat că pe Mutu l-ar fi ajutat mai mult să antreneze o echipă de club cel puțin doi ani înainte de a face pasul cel mare și de a antrena o echipă națională.

”Nu știu cum s-ar manifesta ca antrenor. Între a fi jucător și antrenor e o diferență totală. Între a fi jucător, antrenor și selecționer iar e o diferență. Trebuie să i se acorde o atenție deosebită și să fie ajutat, nu să fie lăsată toată responsabilitatea pe el.

Mi-aș fi dorit să aibă măcar doi ani de antrenorat la o echipă de club și apoi să meargă la națională. Au fost mulți care aveau prestigiu ca jucător și le-a dat prestigiu să devină selecționeri. Hagi ar fi putut fi un selecționer extraordinar dacă mai antrena un an doi înainte.

Shevchenko a fost ajutat de o trupă de italieni. Șase italieni au fost lângă el permanent. Sunt staffuri imense. Și Mancini cred că are cel puțin 15 persoane în staff. Eu nu am. Încerc să acopăr tot făcând eforturi foarte mari.

La Guardiola, la Klopp sunt câțiva antrenori care se ocupă doar cu exercițiile. Guardiola are 20 pe lângă el. Klopp are 40 de persoane care se ocupă de echipă”, a declarat Lucescu, pentru o emisiune sportivă.

Lista antrenorilor contactați de FRF:

  • Adrian Mutu (42 de ani)
  • Ladislau Boloni (68 de ani)
  • Costel Gâlcă (49 de ani)
  • Liviu Ciobotariu (50 de ani)
  • Laurenţiu Reghecampf (46 de ani)
  • Daniel Isăilă (49 de ani)
  • Victor Piţurcă (65 de ani)
  • Edi Iordănescu (43 de ani)
  • Emil Săndoi (56 de ani)
  • Adrian Ursea (54 de ani)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s