Handbal I Victorie pentru România la Trofeul Carpați

Naționala de handbal masculin a României a reușit să se impună în fața Turciei, la primul amical pe dintre cele două din actuala editiție a Trofeului Carpați. Tricolorii conduşi de dinamovistul Xavi Pascual s-au impus cu scorul de 26-24 (12-10).

Cel de-al doilea meci amical va avea loc miercuri, de la ora 18.05.

România şi Turcia se aflau printre participantele la Trofeul Carpaţi, care trebuia să înceapă luni, la BT Arena, însă celelalte echipe invitate, Elveţia şi Iran, au renunţat să mai facă deplasarea din motive medicale. Astfel, au loc doar cele două amicale între România şi Turcia.

Naţionala României se pregăteşte pentru preliminariile CM 2023, între 7-9 ianuarie 2022, în grupa pe care o găzduieşte, tot la BT Arena, cu participarea echipelor Cipru, Israel şi Republica Moldova.

Xavi Pascual, selecționerul României

Pascual a semnat un contract valabil pe 3 ani şi are ca obiectiv calificarea echipei la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris: „Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii.

Trebuie să ştim exact unde suntem. Pentru mine, este important de ştiut că asta nu este echipa mea, nici a preşedintelui, este echipa tuturor, este echipa României şi avem nevoie de toţi jucătorii, de toţi antrenorii, toată lumea să muncească împreună, dacă vrem să avem o echipă nţională. Trebuie să avem întâlniri, să avem stagii de pregătire, să vorbim cu antrenorii şi vom începe asta de azi.

Avem în vedere 52 de jucători tineri, pentru că vreau să văd noi jucători, echipa naţională trebuie să fie deschisă pentru oricine. Toată lumea trebuie să dea totul să ajute echipa. Toată lumea să muncească pentru echipa naţională, să vorbm mai puţin şi să lucrăm mai mult”, a spus Pascual, la prezentarea oficială.

În paralel, Xavi Pascual va conduce şi echipa masculină de la Dinamo. Pascual a scris istorie pentru Barcelona, unde a cucerit de trei ori Liga Campionilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s