O nouă performanţă pentru Mircea Lucescu!

Tehnicianul echipei Dinamo Kiev și legendă al clubului Dinamo București, Mircea Lucescu, a fost desemnat antrenorul anului în Ucraina, informează presa din ţara vecină.

Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Antrenorilor din Ucraina, pe baza a cinci criterii, care au vizat rezultatele înregistrate (punctaj 4,7 din 5), dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor (4,3), abilitatea de a lucra cu jucătorii (4,3), tactica şi schimbările efectuate la meciuri (4,7), progresul în evoluţie şi rezultate (4,5).

Cu 4,5 medie generală, Mircea Lucescu i-a devasat pe Victor Skripnik (Zoria Lugansk), 4,34 de puncte, şi Igor Iovicevici (Dnipro-1), cu 4,3 puncte.
Lucescu nu a fost depăşit la niciunul dintre criteriile de mai sus.

Antrenorii care au condus rivala Şahtior Doneţk în anul 2021, Luis Castro (până în vară) şi Roberto de Zerbi, s-au clasat pe locurile 4 şi 5, cu 4,22 puncte, respectiv 4,2 puncte.

În acest an, Dinamo Kiev a câştigat campionatul şi Cupa Ucrainei. În sezonul aflat în desfăşurare, echipa antrenată de Mircea Lucescu ocupă locul 2, cu 45 de puncte în 18 etape, după Şahtior Donţek, formaţia pregătită de De Zerbi, care a acumulat 47 de puncte.

Mircea Lucescu, despre situaţia actuală pe care o traversează Dinamo

Fostul jucător și antrenor al lui Dinamo, Mircea Lucescu consideră că Dinamo nu a adoptat o strategie sănătoasă pentru viitorul clubului. De asemenea, omul care a cucerit tot în Ucraina cu Dinamo Kiev nu este sigur dacă echipa din Ştefan cel Mare are şanse să se salveze de la retrogradare.

”A fost un moment în care cei ce s-au ocupat de echipa de fotbal s-au gândit mai mult la interesele lor, vânzând jucători şi atât. OK, vinzi jucători, e normal. Cumperi, la fel de normal. Dar nu au asigurat o continuitate! Dar când schimbi 7-8 jucători anual, nu faci o echipă! Niciodată!

Trebuie un nucleu de jucători ataşaţi de club, de culori, iar în jurul lor manevrezi în funcţie de interesele echipei. Nu ştiu dacă se salvează acum! Sunt oameni care trebuie să se ocupe.

Să se gândească ce înseamnă Dinamo, ce înseamnă acest brand, la fel ca Steaua şi Rapid! Brandurile astea poartă în spate speranţele a zeci de mii de suporteri. Nu poţi să-i faci peste noapte.

Fanii nu se pot transfera. Fiecare echipă are grupul ei de suporteri care se creează în ani de zile. Poţi trăda pe oricine, dar nu culorile unei echipe. Când plângi pentru echipa aia, e imposibil să o faci pentru o altă echipă peste 50 de ani”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, aproape să cumpere Dinamo: ”Acesta este singurul lucru care m-ar atrage”

La un moment dat a fost propusă varianta Mircea Lucescu investitor în Ştefan cel Mare. Acum, tehnicianul în vârstă de 76 de ani spune că singurul lucru care l-ar putea face să revină la Dinamo este construirea noului stadion.

”Problema de la Dinamo nu a început acum. A început în `90 când au dat drumul la 12 jucători. Trebuie să ai un nucleu de jucători care să ducă filosofia și spiritul echipei.

Nu pot să spun absolut nimic. Totul a fost doar o minciună. Încă din `90, lucrurile s-au stricat. A fost doar o discuție cu Lupescu despre preluarea clubului. Singurul lucru care m-ar atrage ar fi construirea stadionului. Dacă va dura patru ani, nu voi mai fi în fotbal.

Nimeni nu cunoaște în momentul de față care sunt datoriile lui Dinamo. Să sperăm că suporterii nu se vor retrage. Eu nu cred că ei nu dădeau socoteală pentru ceea ce făceau. Se dădeau oameni serioși. Trebuie să existe o transparență”, a declarat Mircea Lucescu

Lasă un răspuns