Gabriel Tamaș regretă situația în care a ajuns Dinamo: ”Dacă nu îţi dai sufletul pe teren, degeaba!”

Dinamo traversează cel mai prost sezon din istoria clubului. Echipa noastră în pauza de iarnă, se află abia pe locul 15, penultimul din Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 21 de etape.

”Câinii” vor începe anul 2022 cu un nou antrenor pe bancă: Flavius Stoican i-a luat locul lui Mircea Rednic, după ultima etapă disputată în 2021.

Lansat în fotbalul mare de Dinamo, pentru care a jucat în 3 perioade diferite, Gabriel Tamaș (38 de ani) a vorbit despre situația delicată prin care trece formația din Ștefan cel Mare.

Fostul jucător dinamovist, Gabriel Tamaș, crede că Dinamo poate fi salvată doar de jucători, care sunt principalii responsabili. Acesta spune că nu există antrenor din lume care să fie mai important decât fotbaliștii, fie că e Stoican sau Mourinho.

„Foarte dificilă situația. Sper din tot sufletul meu să se remedieze lucrurile şi acolo. Va fi un lucru foarte greu, un an foarte dificil pentru ei. Să vă spun adevărul, niciun antrenor nu poate resuscita o echipă. Decât 10, 15, 20 la sută. Maximum!

Jucătorii o resuscitează, ei trebuie să-şi dea viaţa pe teren. Antrenorul vine şi spune, tactic, ce sistem, cum să joci. Tu dacă nu îţi dai sufletul pe teren, degeaba! Oricât de bun ar fi antrenorul, n-o poate resuscita singur.

Cei din teren, cei 11, cei 20 din lot, ăia resuscitează echipa. Îl punem pe Mourinho antrenor la Dinamo. Ce să facă? Nu joacă Mourinho, nu joacă Stoican, n-a jucat Mircea Rednic, n-a jucat nimeni. Au jucat jucătorii”, a spus fundașul central al celor de la FC Voluntari.

Cum vede Gabi Tamaș ideea Ligii 1 cu 18 echipe

Fostul selecționer al României, Mirel Rădoi, a anunțat recent că Liga 1 ar putea fi mai populată din sezonul următor. Rădoi a spus că are anumite informații cum că se pregătește o extindere a Ligii 1, asta în cazul în care Dinamo se va afla pe o poziție retrogradabilă la finalul stagiunii. Tamaș a comentat și el posibilitatea ca Liga 1 să aibă 18 echipe.

Fundașul consideră că pentru jucători nu contează câte echipe evoluează în prima ligă, iar principala preocupare a fotbaliștilor ar trebui să fie prestațiile cât mai bune de pe teren.

”Pe noi ne depăşesc aceste probleme. Noi suntem jucători şi trebuie să jucăm. Dacă fac 50 de echipe, noi trebuie să jucăm 100 de meciuri. Noi nu avem niciun cuvânt de spus referitor la problema asta, că se fac 18, că se fac 20, că se fac, 15, 16, 13, 12. Noi suntem plătiţi să jucăm fotbal, indiferent câte echipe se fac”, a spus Gabi Tamaș potrivit Digi Sport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s