Ultima oră I Iuliu Mureșan, despre perioada de transferuri de iarnă. Anunţ despre plecări

Flavius Stoican a fost numit pe data de 21 decembrie ca fiind noul antrenor al celor de la Dinamo. El l-a înlocuit pe Mircea Rednic, “Puriul” fiind demis la o zi după ultimul meci din 2021, pierdut deechipa noastră cu 0-2 în fața celor de la Farul.

În aceste condiţii, strategia pentru pauza de iarnă se schimbă radical, “Puriul” fiind sigur că va primi mână liberă în reconstrucţia echipei. Fostul antrenor promitea că va tăia în “carne vie” la echipă, înaintând conducerii o listă de 15 jucători pe care voia să îi dea afară. A ajuns să fie el cel sacrificat, iar unul dintre motivele lui Iuliu Mureşan a fost faptul că voia să schimbe din temelii lotul.

Însă, odată cu plecarea lui Mircea Rednic, mulţi jucători au primit o nouă şansă de a continua la club, iar până acum a fost reziliat doar contractul lui Tomas Vestenicky. Steliano Filip şi Cosmin Matei vor primi o nouă şansă.

Administratorul special al clubului, Iuliu Mureșan, rupe tăcerea și a vorbit despre perioada de transferuri din iarnă și declară că în aceste condiţii ar trebui să plece şi el de la echipă.

”Am făcut o singură reziliere, a lui Vestenicky. A fost amiabilă, propusă de Mircea Rednic. El a propus alte 14 nume. Dar doar cu Vestenicky am reziliat amiabil. În rest, suntem în discuții. La fel și la veniri, avem discuții, dar o să vedem în funcție de ceea ce se poate materializa.

Filip și Matei au fost trimiși la echipa a doua, dar contractele lor nu au fost reziliate. Deci vor reveni în prima echipă. Cele mai dificile lucruri pe care le poate face un conducător de club sunt rezilierile amiabile înainte de termen. Mereu aceste rezilieri sunt cu costuri și noi vrem să avem cât mai puține sau deloc”, a spus acesta pentru fanatik.ro.

Așa cum a anunțat încă de când Mircea Rednic era în funcția de antrenor, „Il Luce” este dispus să împrumute mai mulți tineri jucători de la Dinamo Kiev la echipa noastră. Noul tehnician al lui Dinamo, Flavius Stoican a primit o listă cu 12 jucători disponibili pentru un împrumut la Dinamo București.

Mureșan a vorbit și despre această posibilitate de a primi jucători împrumutaţi de la Dinamo Kiev, spunând că s-a luat legătura cu Mircea Lucescu şi există o şansă bună să primească ajutor din partea antrenorului român:

“De la Dinamo Kiev sunt discuții. Mircea Lucescu a vorbit despre acest lucru, s-a luat legătura cu el, o să vedem”, a spus ardeleanul.

În ceea ce priveşte plecările, preşedintele lui Dinamo susţine că vor fi mult mai puţine decât cele 15 anunţate de Rednic. Ba mai mult, Iuliu Mureşan a spus că ar trebui să plece el dacă are de gând să dea afară 20 de jucători de la club:

“Nu este dificil să reducem. Asta nu s-a înțeles. Dinamo are 25 de jucători, atât ai prin regulament, înregistrați la Ligă. Ceilalți, până la 43, sunt din lotul B, jucători tineri. Sunt cei care au 17-18 ani și se consideră că ar putea să facă pasul.

Vin la echipa mare la antrenament să vadă diferențele, să se obișnuiască cu atmosfera, cu calitatea titularilor, dar acei jucători sunt tineri dintre care unii vor confirma și alții nu. Dar lotul este de 25.

Dacă facem 15-20 de rezilieri trebuie să plec eu. Dacă se întâmplă asta, plec. Nu pot să fac așa ceva. Nu vreau să desființez Dinamo fizic. Dau drumul la 15-20 de jucători și cu cine rămânem? Abandonăm tot dacă facem chestia asta.

Iarna este foarte greu să faci transferuri, mai ales în condițiile pe care le avem noi în care vrem jucători liberi și nu ne permitem să plătim sume de bani pentru jucători. Foarte greu poți aduce jucători în iarnă”, a spus Iuliu Mureşan pentru sursa mai sus menționată.

Iuliu Mureșan a dezvăluit și de ce întârzie prezentarea lui Flavius Stoican la Dinamo în funcția de antrenor

“Nu putem să facem prezentarea lui Flavius Stoican decât pe 5 ianuarie. Avea un bilet și trebuia să plece. Nu se aștepta să îl chemăm la Dinamo și nu și-a mai putut schimba programul, dar l-a scurtat. Vine în patru ianuarie și o zi mai târziu o să îl prezentăm”, a spus Mureșan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s