Iuliu Mureşan, concluzii după primul meci de verificare. Cine sunt vinovați pentru insuccesele echipei

Dinamo a avut un parcurs de coșmar în actualul sezon. Cu 14 eșecuri în actualul sezon, „câinii” speră să aibă parte de un nou început cu Flavius Stoican pe bancă.

Însă până la disputarea primului meci oficial din 2022, Dinamo a întâlnit miercuri, într-un meci amical pe CS Mioveni, una dintre adversarele directe din acest sezon pentru evitarea retrogradării.

Fără jucători importanți în primul „11”, precum Gabi Torje și Ricardo Grigore, care au acuzat o stare de răceala, dar și fără Steliano Filip, Iliev, Buleică și Tomozei, care au avut un program separat azi, Dinamo a jucat modest și a pierdut contra celor de la CS Mioveni, 0-2.

Flavius Stoican a fost numit pe data de 21 decembrie ca fiind noul antrenor al celor de la Dinamo. El l-a înlocuit pe Mircea Rednic, “Puriul” fiind demis de Iuliu Mureșan. Acum, presiunea este uriaşă înainte de startul campionatului, mai ales că o bună parte a fanilor nu au fost de acord cu demiterea lui Mircea Rednic la finalul anului 2021.

Administratorul special al clubului, este de părere că primul amical al iernii nu este relevant, însă a recunoscut că există o presiune din partea suporterilor și pune insuccesele echipei și ale conducerii pe seama fanilor, afirmând că episoadele Sorescu şi oprirea autocarului pe autostradă nu au făcut bine.

“Amicalul cu Mioveni nu este relevant. Jucătorii au fost încărcaţi, cu câte două antrenamente pe zi. Am mai avut mici probleme de lot. Trebuie să îmbunătăţim lotul, asta este clar.

Steliano Filip are contract cu clubul şi trebuie să îl respecte. A făcut mult rău jucătorilor episodul cu Deian Sorescu dezbrăcat de tricou şi oprirea autocarului pe autostradă. Sunt jucători care ar vrea să plece.

Printre ei este şi Steliano Filip. El a făcut şi o greşeală. Nu trebuie să te contrezi cu suporterii. El a răspuns şi nu e bine. Fanii au trăirile lor, toţi ţin la această echipă, dar au trăiri diferite fiecare. Nu trebuie să intri în dialog pe Facebook”, a spus Mureşan pentru FANATIK.

Iuliu Mureşan a făcut un apel la suporteri, pentru încurajarea echipei pentru că presiunea suplimentară pusă asupra jucătorilor nu ajută, în condiţiile în care Dinamo este şi aşa într-o situaţie delicată.

“Cu transferurile întâmpinăm dificultăţi din cauza situaţiei echipei, a salariilor pe care le oferim, dar şi a suporterilor. Se duce vorba şi nu este bine. Vreau să fac apel la suporteri.

Să fie alături de echipă. Nu avem nevoie de presiune pentru că oricum suntem cu ghilotina deasupra gâtului şi presiunea suplimentară nu ajută, dimpotrivă.

Îi avem nevoie alături de noi, situaţia nu este foarte bună, dar sunt sigur că împreună cu ei vom putea să salvăm echipa în partea a doua a campionatului”, a spus Iuliu Mureşan.

  • 4 antrenori au condus Dinamo până acum în acest sezon
  • 43 de goluri a încasat Dinamo în 21 de meciuri, cele mai multe

Flavius Stoican, concluzii după amicalul cu CS Mioveni

Fără jucători importanți în primul „11”, precum Gabi Torje și Ricardo Grigore, care au acuzat o stare de răceala, dar și fără Steliano Filip, Iliev, Buleică și Tomozei, care au avut un program separat azi, Dinamo a jucat modest și pierdut contra celor de la CS Mioveni, 0-2.

Meciul amical s-a jucat la la Buftea, la Centrul Național de Fotbal. Scorul a fost deschis în minutul 42. După ce fundașii lui Dinamo au respins o centrarea, mingea a ajuns în bandă, la Daniel Toma. Acesta a intrat în careu, a trecut de doi dinamoviști și i-a pasat lui Sanoh, care a marcat cu un șut din prima, de la 6 metri.

Stoican a introdus mai mulți tineri în partea secundă, iar aceștia nu au avut forța de a pune probleme adversarilor. Scorul final stabilit în minutul 80, de Veres. Acesta a primit o pasă în careu, a profitat de lipsa de marcaj și a marcat cu un șut de la 10 metri.

La finalul partidei, Flavius Stoican a recunoscut că este dezamăgit de rezulatul jocului cu CS Mioveni, însă le-a găsit jucătorilor și circumstanțe atenuante pentru evoluțiile mai puțin convingătoare.

”Mă deranjează și când pierd meciuri amicale, dar jucătorii au circumstanțe, că încărcăm în perioada asta, avem Însă fiecare dintre noi trebuie să se analizeze.

Sunt convins că o vom scoate la capăt. Știu că timpul este scurt, suntem contra-timp, acum nu ne lamentăm că e timpul scurt”, a declarat Flavius Stoican.

Deian Sorescu rămâne la Dinamo

După jocul de verificare, Flavius Stoican a vorbit despre situația lotului lui Dinamo și a anunțat că Steliano Filip, care nu a jucat cu CS Mioveni, va pleca în această iarnă.

Tehnicianul de 45 de ani, venit in iarnă, a transmis că decizia îi aparține lui Steliano Filip și a fost luată din cauza unui ”blocaj psihic” apărut în urma criticilor venite din partea suporterilor.

”Steliano Filip și-a exprimat foarte clar dorința de a pleca, e blocat psihic. S-au acumulat multe supărări, multă lume l-a înjurat, nu mai poate continua, indiferent cât îmi doresc eu”, a explicat Flavius Stoican.

În aceeași situație este și portarul bulgar Plamen Iliev: ”Iliev a primit 400 de mesaje, în care toată lumea îl critică. Familia nu vrea să continue, e o situație dificilă la cei doi, au primit multe amenințări și se gândesc la sănătatea familiilor”, a spus Flavius Stoican.

Într-o situație diametral opusă se află Deian Sorescu! Stoican, a anunțat că a discutat cu Sorescu, iar fotbalistul i-a transmis că vrea să rămână.

”Deian și-a exprimat dorința de a continua la Dinamo. Și de la el îmi doresc să joace la un nivel ridicat, pentru că are potențial, dar trebuie să fie cu capul la Dinamo”, a anunțat Flavius Stoican.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s