Dinamo a oficializat plecarea lui Sorescu. Prima reacție despre transferul la Rakow Czestochowa

Conducerea lui Dinamo a transmis în urmă cu puțin timp că fotbalistul în vârstă de 24 de ani a semnat cu vicecampioana Poloniei, Raków Czestochowa!

Mijlocașul de bandă a fost cedat în Polonia pentru aproape un milion de euro, iar trupa din Ștefan cel Mare a păstrat și procente dintr-un viitor transfer al lui.

Deian Sorescu a plecat spre Polonia în compania lui Giovanni Becali, cel care s-a ocupat de transferul său la Rakow Czestochowa, iar acesta a oferit detalii despre situația fotbalistului.

Impresarul jucătorului susține că Deian Sorescu nu a semnat încă cu Rakow Czestochowa, dar că urmează să facă asta după ce o să efectueze vizita medicală.

”A durat o zi întregă, dar important e că Dinamo și-a atins scopul. Și-au propus 800.000 de euro și au aproape un milion, au și procente la următoarea vânzare. Important e că s-a rezolvat. Jucătorul nu a semnat încă, mergem să semnăm. Mai sunt niște chestii minime, să vedem care e impozitul acolo, care e situația acolo.

A stat patru ani la Dinamo și alții stau 40 de ani cu o soție și nu o lasă. E semnat de trei-patru luni cu noi și s-a realizat. E totul perfect, vizita medicală o face azi. În momentul în care vizita medicală e ok, atunci semnează. Acolo probabil că taxele sunt diferite, TVA-ul e altul, dar în principiu suntem de acord. Era emblema echipei, era om de bază, dar să dăm totul uitării. Dinamo poate să meargă mai departe și fără Sorescu, au luat mai mulți bani decât au crezut. Să creadă și ei în viitorul lui pentru a mai lua ceva bani din procente”, a spus Becali.

  • Deian Sorescu o părăsește pe Dinamo din postura de gogheter, după ce a marcat 8 goluri în cele 19 partide jucate în actualul sezon al Ligii 1.
  • Deian Sorescu urmează să încaseze un salariu de 20.000 de euro pe lună în Polonia.
  • În cei 3 ani și jumătate petrecuți la Dinamo, Deian Sorescu a evoluat în 134 de partide, în care a marcat de 26 de ori și a pasat decisiv în 34 de rânduri.

Anunțul făcut de Dinamo despre transferul lui Deian Sorescu

”OFICIAL. Deian Sorescu la Rakow Czestochowa. FC Dinamo București și KS Rakow Czestochowa au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al mijlocașului Deian Sorescu la clubul polonez, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan.

La Dinamo din vara anului 2018, Deian Sorescu a jucat în 134 de meciuri pentru echipa noastră, în ambele competiții interne, Liga 1 și Cupa României, a marcat 29 de goluri și a adunat 26 de pase decisive.

Rakow Czestochowa ocupă locul 3 în prima ligă a campionatului din Polonia, la 6 puncte în urma liderului Lech Poznan. În numele tuturor dinamoviștilor, nu ne rămâne decât să-i mulțumim lui Deian Sorescu pentru evoluțiile în tricoul alb-roșu! Mult succes în carieră”, apare pe site-ul oficial al lui Dinamo.

Dinamo vrea să mai aducă doi jucători

Dinamo continuă campania de achiziţii şi după ce a oficializat cel de-al șaselea transfer. Flavius Stoican și Iuliu Mureșan mai plănuiesc două mutări.

”Este împrumut deocamdată portarul (n.r. Thomas Chesneau) și l-am semnat pe Buleică. I-am mai adus pe Patriche, Tomozei, Jovanovic și acel francez, Balthazar Pierret. O să mai urmeze două transferuri în timp foarte scurt. Vrem să mai aducem un atacant, pentru că ne trebuie, și mai trebuie un mijlocaș. În apărare ne-am acoperit, practic, avem o linie de apărare nouă, cu Tomozei, Buleică, Patriche și Jovanovic.

Nu știu dacă vor juca toți în primul meci, dar e posibil curând să joace toți titulari. Tomozei a jucat în stânga, dar e destul de bine pe stânga, că îl mai avem pe el, plus Andrei Radu, care a jucat multe meciuri titular și care îmi place și poate juca și mai în față.

Ar mai fi un portar de adus, deși am încredere în cei pe care îl avem. Portarul francez vorbește destul de bine românește. E un post destul de important și vrem să avem siguranță bună pe faza de apărare”, a spus Iuliu Mureșan.

Lasă un răspuns