Au venit banii din drepturile TV. Ce sumă încasează cluburile în aceste zile

Bugetele formațiilor din prima divizie de fotbal sunt bazate, în mare parte, pe banii din drepturile TV.

De aceea, estea este una extraordinară în special pentru grupările aflate într-o situație financiară disperată, precum Academica Clinceni sau Gaz Metan Mediaș, care se confruntă cu probleme financiare destul de delicate. Este vorba despre tranșa care trebuia plătită în decembrie 2021, dar care a întârziat. Totul a fost, însă, sub control, iar cluburile au așteptat, cumva liniștite, ca situația să se regleze.

Astfel, acest lucru s-a întâmplat în aceste zile, când forul condus de Gino Iorgulescu a direcționat către echipe aproape 500.000 de euro. Și de această dată toate echipele vor primi aceeași sumă de bani.

În ceea ce îi privește pe cei de la Academica și Gaz Metan, situația financiară este într-adevăr una dramatică. Jucătorii și staff-urile tehnice nu și-au mai primit salariile de luni bune și există chiar și amenințarea falimentului.

Așadar, banii primiți acum de la LPF pot reprezenta imboldul necesar care să le facă pe cele două echipe să ducă la bun sfârșit acest sezon.

Medieșenii se află acum în pericol de a fi depunctați după ce au pierdut un proces cu Ioan Mărginean, fostul președinte al clubului. Este vorba despre 50.000 de euro pe care fostul fotbalist al lui Dinamo îi avea trecuți în contract drept bonusuri de performanță.

”I-am păsuit un an de zile, în care nu au făcut absolut nimic, nu m-am adresat niciunul for, însă dacă văd că oamenii ăștia nu sunt în stare nici să spună bună ziua, nici să spună la mulți ani.

Din moment ce tu ai salvat acest club și l-ai lăsat pe locul 6, cu 1.360.000 de euro din drepturile TV, nu am ce să fac și îmi pare foarte rău pentru ei. Gaz Metan e ca un copil pentru mine. Clubul ăsta e ca un copil pe care l-am salvat de la moarte și nu are pic de recunoștință”, a declarat Ioan Marginean, conform playsport.ro

Decizia Comisiei de Disciplină

Până la o eventuală depunctare, Gaz Metan a fost amendată cu 3.000 de lei.

”Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei formulată de ACS Gaz Metan Mediaș, ca neîntemeiată. Sancționează debitorul ACS Gaz Metan Mediaș cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Mărgineanu Ioan.

Acordă termen în data de 23.02.2022, ora 15.00, dată la care debitorul ACS Gaz Metan Mediaș să prezinte dovada plății față de creditorul Mărgineanu Ioan, conform Hotărârii nr. 292/CD/15.12.2021 rămasă definitivă prin Decizia nr. 1/06.05.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, este decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s