Avancronică I Dinamo București – FCSB

Dinamo se pregăteşte pentru ”Derby de România”. Duelului cu FCSB se dipută astăzi, pe stadionul din Ştefan cel Mare, de la ora 20:00, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 1.

Dinamo a pierdut cu 2-1 la Pitești în prima etapă disputată în acest an, dar, la 1-0 pentru argeșeni, a dat un gol perfect valabil, anulat aiurea de arbitrul Bîrsan.

Doar patru jucători care au evoluat în partida tur cu FCSB mai sunt în actualul lotul: Torje, Matei, Răuță și Ivanovski!

”Câinii” au fost acuzați că au disputat pe stadionul Dinamo amicalul cu Popești Leordeni (echipă din Liga a treia), pierdut cu 2-1, pentru a strica și mai tare terenul moale pe care se va disputa confruntarea cu FCSB, o echipă mai tehnică.

”Jucătorii vor fi foarte motivaţi, poate peste sută la sută. Rămâne doar ca ei, prin calităţile pe care le au, să arate şi pe teren această motivație. Există chiar supramotivaţie şi să fiţi convinşi că FCSB-ului nu îi va fi uşor mâine aici, chiar dacă toată lumea o dă favorită”, a amenințat antrenorul Flavius Stoican în conferința de presă dinaintea jocului.

E posibil ca portarul Cristiano Figueiredo, mijlocașul Jonathan Rodriguez și atacantul Dusan Celar (toți de la CFR Cluj) să evolueze în meciul din această seară, primii doi ar putea fi chiar titulari. Zilele trecute a semnat și mijlocașul bulgar Antoni Ivanov, ultima oară la CS Universitatea Craiova, al 10-lea transfer din 2022!

Dinamo nu se va putea baza pe: Carp, A. Radu, Mihaiu (accidentați), St. Filip, Iliev (în afara lotului)

De partea cealaltă, FCSB a făcut 3-3 acasă cu liderul CFR în prima rundă din 2022, după ce a fost condusă cu 2-1 la pauză și cu 3-2 în minutul 77, egalând în prelungiri prin Iulian Cristea.

În acest meci a revenit pe teren Florinel Coman, care a reușit pasa decisivă la golul de 2-2, marcat de Valentin Gheorghe.

Ianis Stoica a lipsit cu CFR, din cauza unei amigdalite. El s-a antrenat vineri, dar nu se știe dacă va fi folosit titular. Keșeru a intrat în primul 11 cu CFR, însă evoluția lui a fost dezamăgitoare și a fost schimbat la pauză de Dumiter, care nu a avut nici el o prestație satisfăcătoare.

Este posibil ca Florin Tănase să joace pe poziția de vârf împins, dacă puștiul Stoica nu-și revine complet, iar acesta din urmă să intre pe parcurs.

Miron, care a gafat la primul gol marcat de CFR, nu se va mai regăsi în primul 11. În locul lui va reintra Vinicius.

”Probabil că e cel mai dezechilibrat derby, dacă luăm pozițiile din clasament, dar nu va mai conta la ora jocului. Am văzut meciul celor de la Dinamo cu FC Argeș, au avut o evoluție bună, cred că ne pot pune probleme”, a spus Toni Petrea înaintea întâlnirii cu Dinamo.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Figueiredo -Buleică, Patriche, Jovanovici, Tomozei – Răuță, J. Rodriguez – Torje, C. Matei, Bordușanu – Ivanovski;

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovici – Olaru, Oaidă, Oct. Popescu – Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman.

  • Partida va fi arbitrată de Haţegan Ovidiu, ajutat de Ghinguleac Radu Adrian și Gheorghe Sebastian Eugen.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s