Cătălin Măgureanu, indisponibil o bună bucată de vreme. Verdictul medicilor

Dinamo se confruntă cu o criză fără precedent. Echipa antrenată de Flavius Stoican ocupă acum penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 23 de etape. Pe lângă probleme financiare, Flavius Stoican întâmpină și diferite probleme de lot.

Tehnicianul a lămurit situația unui dinamovist care este infectat cu un virus contagios care îl ține izolat, departe de lot. Stoican a dezvăluit faptul că mijlocașul central Cătălin Măgureanu suferă de ”boala sărutului”.

”Măgureanu este accidentat și dacă vă spun ce accidentare are … Mi-a explicat doctorul în termeni medicali, nici eu n-am înțeles, se numește „boala sărutului”. Acum nu știu ce înseamnă asta. Am înțeles că se ia și el este separat de grup de când am început pregătirea. Credeți-mă că nu știu. Am zis, da, ok și când va fi gata va veni”, a declarat Flavius Stoican, pentru playsport.ro.

Boala despre care a vorbit Flavius Stoican, ”boala sărutului”, se numește mononucleoză infecțioasă. Virusul Epstein-Barr (EBV) infectează aproximativ 95% din populaţie, până la vârsta adultă. Transmiterea virusului se realizează în principal prin contactul cu secreţii orofaringiene infectate (salivă, contact sexual, transfuzii sanguine, transplant de organe). Diagnosticul de mononucleoză infecţioasă se stabileşte pe date clinice (febră, faringită, adenopatii, hepatosplenomegalie) şi teste serologice (anticorpi heterofili şi/sau anticorpi faţă de proteinele specifice EBV).

Flavius Stoican, ultimele detalii despre transferurile făcute de Dinamo

Tehnicianul a explicat că a avut o misiune extrem de dificilă pentru a decide pe cine va aduce la echipă a dezvăluit care au fost raționamentele care l-au împins să aducă jucători noi la echipă.

”Am avut de ales din 250 de jucători în toată pauza competițională. Cu scuzele de rigoare, dar puțini sunt de valoare și atunci mă bucur că aceste achiziții pe care le-am făcut au venit și acum. Știu, timpul nu este aliatul nostru, dar aveam nevoie de jucători care să ne ajute. Altfel, nu am de ce să-i aduc. Am fost foarte atent și o să vedeți că sunt fotbaliști de calitate, care ne vor ajuta în viitor.

Ivanov este un jucător cu o atitudine extraordinară. Doctorii i-au spus să nu facă nimic timp de două zile. Azi, m-am trezit cu el la antrenament. Un caracter seznațional. Vine de la echipa a doua a Craiovei, dar am vorbit cu Papură și mi-a spus că făcea antrenamentele sută la sută. Johnatan Rodriguez are calitate excelentă. Poate nu mai e la cel mai înalt nivel din punct de vedere al pregătirii fizice, dar nativ, este foarte înzestrat.

Balthazar Pierret este un tânăr în care am mare încredere, chiar dacă este foarte bine din punct de vedere al determinării. Are un caracter frumos și își asumă atunci când greșește.

Pe Dusan Celar l-am adus pentru tinerețea lui și pentru dorința lui de afirmare. A venit la pachet cu Johnatan Rodriguez și este un fotbalist ieftin care cred că poate fi util în viitor”, a spus Flavius Stoican.

Stoican se bazează pe transferurile făcute în această iarnă și mai așteaptă o întărire importantă, pe francezul Desire Segbe Azankpo (28 de ani).

”Desire Azankpo, fotbalist care se va alătura lotului în viitorul apropiat, este o soluție foarte bună pentru că este polivalent și am deja planuri pentru el. Acum se află în Franța, dar în curând se va alătura lotului actual. Sper să găsesc soluții pentru a-l integra repede în echipă”, a mai spus Flavius Stoican.

În ceea ce îi privește pe jucătorii aflați deja pe lista sa, Stoican a declarat: ”Baptiste Aloe este cu noi și cel mai probabil va semna în zilele următoare. Nu am luat o decizie finală. Mâine, am programat discuția cu președintele în cazul lui”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s