Iuliu Mureșan, anunță ultimul transfer a lui Dinamo

Dinamo a transferat pe bandă rulantă în această iarnă, în speranţa că va reuşi să se redreseze. Sub comanda lui Flavius Stoican se află şi fundașul central Baptiste Aloe, cel care va semna miercuri cu echipa noastră.

Dinamo şi-a restructurat masiv lotul şi în această iarnă, în încercarea de a evita retrogradarea în liga a doua. Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat că fundașul central Baptiste Aloe urmează să semneze cu Dinamo.

După ce l-a anunțat pe Azankpo, oficialul lui Dinamo a rezolvat și ultimul transfer al iernii. Administratorului special a bătut palma cu fundașul central Baptiste Aloe, jucător care se antrena cu Dinamo deja de o săptămână.

”Pe Serge Azankpo l-am semnat aseară (n.r. luni). Şi ne-am înţeles şi cu Baptiste Aloe, care va semna în cursul zilei de miercuri contractul cu Dinamo. Este un jucător valoros, care ne poate ajuta. Se pregăteşte cu echipa şi va putea fi folosit în etapa viitoare, cu FC Botoşani.

Avem nevoie de fiecare jucător în lupta pentru obiectivul nostru. Aloe a jucat câteva minute şi în meciul amical de săptămâna trecută, deci stă bine din punct de vedere fizic. Cu asta am încheiat lista transferurilor pentru această iarnă. Practic, nici nu mai avem niciun loc pe lista de Liga 1. Acum sper ca echipa să se omogenizeze cât mai rapid şi să vină şi rezultatele. De ele avem mare nevoie”, a declarat Iuliu Mureșan, conform fanatik.ro.

Aloe a fost crescut de Marseille şi a adunat 14 meciuri în Ligue 1, toate în tricoul lui OM. Aloe este fost internațional de juniori, având în CV convocări la reprezentativele U18 și U21 ale Franței. În 2015 s-a despărțit de Marseille, fiind împrumutat la Valenciennes. Abia în 2017 a avut loc despărţirea definitivă de Marseille, iar timp de 3 ani, până în 2020, Aloe a continuat la Valenciennes.

În 2020 a mers în Belgia, la Beerschot, iar în a doua jumătate a anului a schimbat campionatul, semnând cu Arouca, din Portugalia. Jucătorul luat de Dinamo este liber de contract din august 2021, când Arouca a renunțat la serviciile sale. În tricoul portughezilor, a adunat doar 7 partide.

Toate mutările făcute de Dinamo în această iarnă

Răzvan Patriche (Academica Clinceni), Marius Tomozei (UTA Arad), Igor Jovanovic (Suduva), Balthazar Pierret (Boulogne), Thomas Chesneau (Chiajna), Alin Buleică (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Cristiano Figueiredo (CFR Cluj), Jonathan Rodriguez (CFR Cluj), Dusan Cellar (CFR Cluj), Antoni Ivanov (U Craiova), Desire Azankpo (USL Dunkerque) și Baptiste Aloe (liber) sunt fotbalişti transferaţi de Dinamo.

Au plecat: R. Moldoveanu (Farul), Gluhakovic (liber), Vestenicky (liber), Neicuţescu (liber), Pinto (liber), Itu (CFR Cluj), Michel Espinosa (liber), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa), Cătălin Țîră (liber), Răzvan Popa (liber), Constantin Nica (liber) și Marko Nunic (liber).

”Mircea Rednic a semnat 15 propuneri de desfacere a contractului la jucători care nu intră în vederile lui pentru lotul de iarnă. Dacă vor pleca 15-16 jucători, va trebui să facem altă echipă. Iar iarna e foarte greu pentru că acum nu se termină contracte. Vom face câteva transferuri. Vom aduce jucători cu meciuri în picioare, care au făcut pregătirea cu echipa lor”

Iuliu Mureșan (22/12/21)

Lasă un răspuns