Ion Marin, optimist în șansele ”câinilor”, înaitea duelului cu FC Botoșani

Dinamo se confruntă cu o criză fără precedent. Echipa noastră ocupă acum penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 23 de etape. Pe lângă probleme financiare, ne întâmpinăm și de lipsa rezultatelor pozitive.

Chiar dacă, și unii suporteri și-au pierdut încrederea în salvarea echipei, Ion Marin, de cinci ori campion cu Dinamo, e optimist în ceea ce privește șansele elevilor lui Flavius Stoican de a evita retrogradarea.

Fostul fundaș consideră că Flavius Stoican e pe cale să formeze o echipă suficient de solidă pentru a-și îndeplini obiectivul, dar spune că e nevoie urgentă ca Dinamo să înceapă să lege rezultate pozitive.

”E adevărat că au pierdut aceste două partide, dar n-au arătat rău. Ușor, ușor, se încheagă o echipă acolo. Nu o echipă de valori, ci una plină de muncitori, care vor să dea totul pe teren și să obțină rezultate. O astfel de echipă poate produce rezultate, ei neapărat au nevoie de acest lucru”, a spus Ion Marin.

Florin Răducioiu le transmite fanilor să aibă răbdare cu Stoican

Și fostul mare jucător al clubului,Florin Răducioiu, le-a transmis fanilor să aibă răbdare cu antrenorul Flavius Stoican, având în vedere numărul mare de jucători noi din lot.

”Sunt încrezător, le transmit tuturor celor care iubesc Dinamo să aibă încredere în noi. Trebuie să fim o echipă mult mai pragmatică și să obținem puncte. E adevărat, ne așteaptă o săptămână grea. Știm că FC Botoșani e o echipă bună, dar mergem să ne jucăm șansele. Trebuie să fim concentrați pentru a obține un rezultat bun.

Cred că avem nevoie de un rezultat pozitiv pentru a se produce declicul. Am văzut echipa foarte bine în timpul săptămânii, dar lucrurile nu se întâmplă peste noapte.

Am discuții individuale cu jucătorii, le explic anumite lucruri. Cred că experiența pe care am acumulat-o ca jucător mă face să fac asta, mai ales cu jucătorii tineri. Dar nu intru în detalii tactice niciodată, încerc să fiu un mentor pentru ei.

Dinamo are liniște, în ciuda acestor două înfrângeri. Avem suporterii lângă noi. Nu caut motive pentru a mă scuza pentru aceste înfrângeri, dar suntem o echipă nouă. Are nevoie de timp Flavius pentru a găsi acea formulă de echipă cât mai bună, în funcție de caracteristicile jucătorilor. Dar avem liniște. Ne trebuie să un rezultat pozitiv, ar fi cel mai bun medicament pentru echipă în momentul de față”, a spus Florin Răducioiu, în cadrul conferinței de presă, premergătoare meciului cu FC Botoșani.

Flavius Stoican anunță trei absențe înaitea duelului cu Botoșani

”Avem o săptămâna grea, dar toată atenția e spre meciul de la Botoșani, chiar dacă avem dificultăți, Torje incert, Răuță și Matei suspendați, cei care intră vrem să facă o partidă mare.

Ei nici nu concep să nu câștige. Au câștigat un punct la CFR, moralul e la cote maxime, îmi da speranță atmosfera din cadrul lotului. Jucătorii sunt conștienți că tot ce s-a întâmplat, meciurile cu Fcsb și Argeș, a trecut, moralul lor este normal, își doresc să reușim o partidă bună împotriva celor de la Botoșani.

Eu pe Gabi Torje îl știu bine, nu trece printr-o perioadă bună, are probleme în familie, îl apasă, are și o problemă la picior, lucrul cel mai important și îngrijorător, are o problema de familie.

Nimic nu este decisiv, dar va fi o săptămână care poate să ne dea încredere, indiferent de vorbe și ce facem la antrenamente, mental și tactic, atâta timp cât pe teren lucrurile nu sunt transpuse, încrederea dispare. Dar important că la fiecare meci în parte e să dăm maxim.

Se pot întâmpla în continuare situații ca la Gaz Metan, să pună mari probleme celor de la Rapid, o echipă din play-out împotriva unei echipe care se bate la play-off, meciurile se joacă. Important e să nu facem cadouri. La Argeș am făcut cadouri echipei adverse, cu Fcsb am jucat în 10 oameni, le transmit jucătorilor aceste lucruri. 11 contra 11 este posibil orice”, a spus Flavius Stoican în cadrul conferinței de presă.

  • Partida FC Botoșani – Dinamo, din runda cu numărul 24 a Ligii 1, este programată luni, 7 februarie, de la ora 19:55.

Lasă un răspuns