Avancronică | Dinamo București – CSU Craiova

Partida Dinamo – CSU Craiova, din runda cu numărul 25 a Ligii 1, este programată joi, 10 februarie, de la ora 19:55.

Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în Liga 1, după ce a pierdut la Botoșani, 0-4. A fost o partidă în care elevii lui Flavius Stoican și-au arătat carențele în toate compartimentele. O apărare ezitantă, o linie de mijloc greoaie la construcție și un atac lipsit de forță de pătrundere. Meciul a lăsat urmări la nivelul lotului. Patriche și Ivanovski vor fi suspendați pentru acest meci, iar Tomozei s-a accidentat grav și va lipsi în următoarele luni. Torje va lipsi și el din cauza decesului tatălui său. Vor reveni Matei și Răuță, care au fost suspendați pentru deplasarea de la Botoșani.

”Dacă vom reuși să câștigăm, va fi o surpriză pentru toată lumea. Încercăm asta, chiar dacă starea de spirit nu este la cotele la care îmi doresc, important e să nu cedăm. Nu trebuie să dezarmăm.

Înainte de meci suntem încrezători. Dezamăgirea este că avem momente foarte bune de joc, în care dominăm adversarul, apoi luăm gol și începe o temere. Încerc să le scot asta din cap, important este să jucăm dezinvolt. Avem o temere, pentru că luăm goluri antologice. Devine o temere să nu greșim, iar eu trebuie să corectez lucrurile astea. Să fim mult mai atenți, să nu mai fim superficiali.

În general, când nu sunt rezultate, oamenii încearcă să găsească soluții. Până vom avea o soluție clară, eu sunt aproape de jucători, ei doresc să salveze echipa de la retrogradare.

Nu îmi este teamă, dacă mie mi-ar fi, aș transmite asta și jucătorilor. Sunt atent, au jucători valoroși, dar dacă luăm unu contra unu, vreau ca jucătorii noștri să demonstreze că sunt mai buni decât adversarii. Văd dorință, atitudine spre bine, dar vreau să-și arate calitățile mai mult, pentru că am jucători cu potențial.

Vreau ca atunci când ajungem în faza ofensivă și ne creăm o ocazie, să dăm gol. Și vom avea ocazii mâine, cu CSU. Sunt convins de asta!”, a spus Stoican, la conferința de presă, premergătoare meciului cu Craiova.

Dinamo a primit cel puțin două goluri pe meci în aceste cinci înfrângeri consecutive și a marcat doar de două ori. În atac, sunt mari probleme, după ce Azankpo a devenit incert cu o problemă la spate, iar Celar nu a arătat la antrenamente că poate fi o soluție. Răuță și Matei vor întări linia de mijloc, iar Aloe sau Jovanovic vor juca în centrul apărării alături de Ehmann.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova are mare nevoie de puncte în lupta pentru un loc de playoff. Oltenii vin la București cu un moral bun, după egalul smuls în ultimul minut cu CFR Cluj. Gustavo a reușit să egaleze cu un șut din apropiere la capătul unei reprize secunde foarte bune, în care oltenii au dominat clar. Totuși, Universitatea are doar o victorie în ultimele zece meciuri, iar în deplasare nu a mai câștigat de la sfârșitul lui octombrie, cu Chindia Tîrgoviște.

Universitatea speră ca meciul cu Dinamo să fie începutul unei noi serii pozitive, așa cum s-a întâmplat în tur, când au fost obținute cinci victorii la rând, cu cel puțin două goluri marcate pe meci. Baiaram este indisponibili pentru acest meci, iar Koljic este incert, după ce a ieșit lovit la spate cu CFR Cluj. Astfel, Markovic ar putea primi șansa de a juca titular alături e Ivan și Câmpanu în linia ofensivă. Nistor este și el apt, după ce a ratat meciul cu CFR Cluj.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Chesneau – Buleică, Ehmann, Jovanovic, A. Radu – Răuță, Pierret, Rodriguez – Bordușanu, C. Matei, Ivanov;

CraiOlguța: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Mateiu, A. Crețu – Gustavo, Roguljic, Ivan – Markovic.

  • Partida va fi arbitrată de Fesnic Horatiu, ajutat de Cerei Alexandru și Dumitru Ionel Valentin.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s