Avancronică I Dinamo București – Barcelona

Dinamo București începe anul în Europa cu un meci uriaș, contra Barcelonei, joi, de la ora 19:45, în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Meciul tur din Palau Blaugrana a fost singurul dintre cele două formații disputat în istoria celor două cluburi. Catalanii s-au impus atunci cu 36-32. Diferența a fost mai mare pe parcurs.

Dinamo București își vede visul împlinit, de a aduce FC Barcelona în România, într-un meci oficial. Dincolo de acest moment istoric pentru clubul nostru, prin trupa lui Xavier Pascual are și miză. Dacă reușește să câștige acest joc, reintră serios în lupta pentru o clasare în Top 6 și calificarea în play-off. Pentru a-i învinge însă pe catalani, toți jucătorii de la Dinamo trebuie să fie Dika Mem, după cum a rezumat portarul Saeid Heidarirad.

În acest moment, campioana României este pe ultimul loc în Grupa B, având 6 puncte. Față de locul 6 ocupat de Motor Zaporojie are de recuperat 2 puncte, cu patru meciuri rămase la dispoziție la final: Barcelona, Porto (deplasare), PSG (acasă) și Vive Kielce (deplasare). Dincolo de un succes obligatoriu la Porto, câinii mai au nevoie de cel puțin 2 puncte din celelalte trei partide, pentru a conta cu adevărat pentru accederea în fazele eliminatorii.

Forma sportivă din primele jocuri oficiale din acest an nu indică faptul că Dinamo ar fi în vârf. A învins la 5 goluri diferență CSM Vaslui (30-25) și CSM Bacău (34-29), apoi a terminat 20-20 cu Dobrogea Sud, deși a avut 5 goluri avans la un moment dat și a înfruntat un adversar care a pierdut celelalte trei jocuri din 2022.

Până acum, Dinamo a învins două forțe în București, Vive Kielce (liderul grupei) cu 32-29 și Veszprem cu 31-29.

De partea cealaltă, Barcelona vine în România în calitate de campioană en-titre a Europei. Catalanii au câștigat trofeul cu Xavier Pascual, antrenorul aflat acum pe banca tehnică la Dinamo.

În acest sezon, Barca nu a mai repetat evoluțiile din sezonul precedent, pe care l-a terminat cu 18 victorii din tot atâtea jocuri! Reprezentanta Spaniei a câștigat doar 5 din cele 10 meciuri până acum. Catalanii sunt totuși în grafic pentru fazele superioare, chiar dacă ocupă doar locul 4 în acest moment. Ei sunt la 2 puncte de Vive Kielce, tot cu 4 meciuri rămase de disputat. Până la urmă, trofeul se poate câștiga și fără a avea victorii pe linie în grupă.

Ceea ce suprinde cel mai mult până acum la FC Barcelona este faptul că are doar o singură victorie din 5 partide în deplasare, la Flensburg, cu 25-21. Iar atunci a prins echipa germană în mare suferință. După acest joc au mai evoluat la Veszprem (28-29), Porto (33-33), Vive Kielce (27-29) și PSG (28-28).

Campioana Europei are în lot nu mai puțin de 7 jucători care au evoluat în weekend-ul final la Euro 2022, la finalul lunii decembrie. Aceștia au evoluat pentru Spania și Franța, dar niciunul nu a câștigat trofeul.

După turneul final, din Ungaria și Slovacia la nivel de echipe naționale, Barca a disputat două partide oficiale, ambele în campionatul intern. După un 37-33 cu La Rioja, a câștigat în deplasare la Nava cu 42-24.

Oboseala este încă prezentă în tabăra Barcelonei după Euro 2022, unde a avut mulți jucători, dar mai toți au suficientă experiență pentru a-și reveni rapid. Dinamo poate profita de faptul că adversarii nu sunt la turație maximă și să obțină un rezultat cât mai strâns.

La această partidă, tichetele au fost epuizate

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s